Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szülők és gyerekek énekeltek együtt

Kodály országában sajnos egyre ritkábbak azok a közösségi együttlétek, ahol dalra fakadunk.
Kevesebb az együtt töltött idő, sok esetben pedig mintha abban a maradékban is szégyellnénk a hangunkat, azt hogy tudunk és szeretünk énekelni.

A Nádorvárosi Közoktatási Központ Bartók Művészeti Bázisóvodájában mertek álmodni. Hittek abban, hogy a szülőket különösebb kapacitálás nélkül megnyerik az ügynek. Ennek eredményeként a vegyes kar: tizenöt szülő és azok gyermekei a minap nagy sikerű adventi koncerttel örvendeztették meg mindazokat, akik szeretik a zenét.
„ Otthon is sokat énekelünk együtt. Azonnal igent mondtam a felkérésre, hisz egy ilyen alkalmat, a gyerekkel együtt töltött időt a próbákon és fellépésen nem lehetett kihagyni" – mondta Szakácsné Szabó Anikó, Réka anyukája.

„ Végre az operaénekes barátnőmmel egy színpadon énekelhettem. Izgalmas volt a készülés, a gyerekek rendkívüli módon élvezték" – tudatta Baross Loretta magánénekes, Ádám anyukája.
Sz. Oláh Márta óvodavezető a szülőkkel és a gyerekekkel együtt izgult – a siker nem maradt el. Az intézmény egyébként a közelmúltban az ország 29 óvodája közül nyerte el a Forrai Katalin-díjat, amelyet a Nemzetközi Kodály Társaság jelenlétében Budapesten nyújtottak át.

Ez egyben fémjelzi azt, hogy az oviban Kodály–Forrai alapokon folyik a gyermekek zenei nevelése, azaz mindig értékeset, művészi élményt nyújtanak a kicsiknek. Utóbbit a látottak-hallottak alapján csak megerősíteni tudjuk. S aki kíváncsi rá, ma délután 3 órától meggyőződhet róla, hiszen bensőséges körülmények között ismét felcsendül az ének, szülők és gyermekek – Bachhal, Mozarttal, Kodállyal, Forrai Katalinnal és az óvó nénikkel – együtt készülnek az év legszebb ünnepére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsony a lépcsőházban

Ki gondolná, hogy egy tízemeletes épület lépcsőházában is lehet karácsonyi ünnepséget rendezni? Tovább olvasom