Kisalföld logö

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -5°C | 5°C Még több cikk.

Sztrájk hétfőn

Győr-Moson-Sopron - Bár a vasutasok egy része felvette a munkát, vonatok alig járnak. A győri várásházán közel ötven háziorvos vesz részt rendkívüli továbbképzésen - ma ők nem dolgoznak, ahogy néhány kórházi dolgozó és tanár is sztrájkolt a délelőtt folyamán.

9:55 - A győri vasútállomáson alig látni utast. Az információs tábla szerint három vonat indul: 10.03 személyvonat Celldömölkre, 10.31 gyorsvonat Budapest Keleti Pályaudvarra, 10.43-kor személyvonat Rajkára.


10:15 - Győrben nem sztrájkolnak a vasutasok. A reggeli munkakezdéskor egy ember jelezte, hogy csatlakozna a sztrájkolókhoz, az ő szolgálatát ma másik kolléga vette át. Vonat viszont alig közlekedik, ennek az oka az, hogy más állomásokon demonstrálnak a vasutasok, így vonatokat sem indítanak.

Győrben csalódottak a vasutasok. "Minden szakszervezet másfelé húz" - mondják. Hogy kedden lesz-e sztrájk, az a keddi műszaktól függ. Lehet, hogy holnap is felveszik a munkát, de az is lehet, hogy mindenki csatlakozik a demonstrálókhoz. A zavartalan vonatközlekedéshez a többi állomásokon dolgozóknak is fel kellene venni a munkát.


10:20 - Vonat érkezett Budapestről Győrbe, ketten szállnak fel a vonatra, senki nem szállt le róla. A vonatok, amelyeket elindítottak, szinte üresen járnak.


10:30 - A győri városházán a háziorvosok rendkívüli továbbképzésén 42 orvos vesz részt. Az előadássorozat most kezdődött, és délutánig tart. Az a közel félszáz háziorvos, aki a teremben tartózkodik, otthon ma nyilvánvalóan nem gyógyíthat, így tulajdonképpen sztrájkolnak.


10:40 - Sopronban sem a GySEV, sem a Kisalföld Volán dolgozói nem sztrájkolnak. Három iskolában viszont sztrájkoltak a pedagógusok, közben ügyelve arra, hogy gyermek felügyelet nélkül a demonstráció idején se legyen. Voltak, akik kék szalag kitűzésével jelezték szolidaritásukatl. A kórházi dolgozók munkája zavartalan Sopronban, szolidaritásukat ők is kék szalaggal fejezik ki.


10:55 - Csornán két helyszínen demonstrálnak ma délelőtt. A városban, a Szent Antal temetőnél lévő körforgalomnál körülbelül tizen tartanak gyalogos megmozdulást reggel óta. A forgalmat nem akadályozzák. A 85-ös főúton a tejporgyártól a döri elágazásig tizenöt járművel vonultak fel. Rendőri irányítással, váltakozva halad a forgalom. Széles László alezredes érdeklődésünkre elmondta: nagy fennakadást nem okoznak a demonstrálók, kisebb, rövid ideig tartó torlódások azonban előfordulhatnak.


11:05 - Mosonmagyaróváron a Karolina kórházban 8-tól 10 óráig nem dolgoztak a kórház egyes részlegein. Fennakadást a demonstráció nem okozott. A fekvőbetegeket és a sürgősségi ellátást igyénlőket ellátták a városi kórházban.

Sudár Ágnes - Gosztonyi Miklós - Cs. Kovács Attila - Cséfalvay Attila

Olvasóink írták

 • 3. Cseter János 2007. december 18. 08:54
  „Kedves "myrosz" a gazdád az okos! Hisz Ő tudja, hogy : majd megunják, majd hazamennek"! Ennél törvényesebb akadályt nem képes kitalálni! Minek is találna Őt rendőr hadsereg kiséri amerre csak kedve szottyann kiruccanni! Miért gondolod, hogy veled vagy bárki mássa fog törődni? Neki és a sisere hadjának meg van a jó lét!
  A gondod okát kellene előbb felszámolni és nem az okozatát! Hogy ezt unatkozásnak minősíted, hát, ha nem tudnád az téged ép úgy minősít! Kár, hogy a gazdák nem az internettel foglalkoznak, miután hazamentek. Különben nagyon nagy szerencse, hogy az "áll név" alatti írások gazdáit a sértettek nem ismerhetik meg!”
 • 2. myrosz 2007. december 18. 00:53
  „Nagyon jó lenne már valami törvényes akadályt gördíteni a fél pályás útlezárások elé! ( Közlekedés veszélyeztetése?) Nem állapot az, hogy unatkozó "gazdák" rendszeresen ezzel szórakoznak.”
 • 1. nokia_telo 2007. december 17. 13:08
  „EZ A JÖVŐNK???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy millió forint az autistaotthon működtetéséhez

Mindszentpuszta - A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat – a tavalyi évhez hasonlóan –… Tovább olvasom