Kisalföld logö

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Sztárvadász Revita

Győr - A Revita Televízió Sztárvadász című műsorának elődöntőjén a héten többször is zsúfolásig megtelt a Pálffy Miklós-középiskola aulája. A győri középiskolások számára rendezett versenyen a fellépők próza, tánc, ének és zene kategóriában mutatkozhattak be.
Az egyik legfontosabb cél a kezdeményezés – fogalmazta meg Dani András, a Revita Televízió vezérigazgatója az év elején a kisalföldi Presztízs-díjas médium terveiről szólva. Ennek egyik legjelentősebb állomása éppen most tavasszal látható majd a képernyőn Győrött és környékén. A Revita Sztárvadász címmel tehetségkutató versenyt hirdetett győri középiskolás fiatalok számára.

– Meggyőződésem, hogy egy helyi médium egyik legfontosabb feladata a helyi értékek felkutatása, bemutatása és megőrzése. A Sztárvadász egy nagyszabású feladat, amit idén először, de ígérem, nem utoljára vállalt televíziónk. Örömmel mutatjuk meg nézőinknek azokat a fiatal tehetségeket, akikre mindannyian büszkék lehetünk, hiszen közülük többen európai vagy akár világszínvonalú produkciókkal lepnek meg bennünket. Remélem, sokan figyelnek majd rájuk és szurkolnak nekik, mi ehhez biztosítjuk a rendelkezésünkre álló széles körű nyilvánosságot.
A versenyzők négy elődöntőn vannak túl, műfajok szerint külön kategóriában indultak a táncosok, az énekesek, a zenészek, a vers- és prózamondók.

– Azért választottuk külön a kategóriákat, hogy a döntőben – amely egyben gálának is tekinthető – a győri 14–20 éves korosztály színpadi előadásaiból a lehető legszínesebb műsort készíthessük nézőinknek, ezzel is bemutatva, hogy kik azok a fiatalok, akikre érdemes jobban odafigyelni – mondta Meronka Péter, a televízió programigazgatója. Majd hozzátette:
– Komoly díjazása van a versenynek, több mint félmillió forint értékű ajándék vár a legjobbakra, de az első számú cél a bemutatkozási lehetőség. Az elődöntőkben közel 100 produkciót rögzítettek kameráink, és mi valamennyit rövidítés nélkül megmutatjuk. Azok a fiatalok, akik megtiszteltek bennünket, hogy eljöttek erre a nem könnyű megmérettetésre, megérdemlik, hogy viszontlássák színpadi előadásukat, s ez amellett, hogy tanulságos és szórakoztató műsor, számukra is egy visszajelzés, hogy hogyan szerepelnek profi körülmények között.
A televízió ezen a héten minden munkát alárendelt ennek a megaprodukciónak, először települt ki szinte teljes létszámmal külső helyszínre. Olyan munkatársak is szerephez jutottak, akik eddig csak a háttérben dolgoztak, most azonban belekóstolhattak az élő produkció varázsába. Ehhez az is kellett, hogy a Revita TV 2007-től folyamatosan elvégezze azokat a digitális fejlesztéseket, amelyek nélkül mindez csak ötlet maradt volna. A Pálffy-középiskolát mint helyszínt azért választotta a stáb, mert ez az egyik legjobb adottságokkal rendelkező aula Győrben. Erről a televízió már korábban is meggyőződhetett, hiszen öt éve a 10 éves születésnapját is itt tartotta.

– Nagyon sokat köszönhetünk Leszkovich György igazgatónak és Horváth Miklós szabadidő-szervezőnek. Az ő rugalmasságuk a siker egyik záloga volt – véli Meronka Mónika gyártásvezető. A táncparkettről a Győri Balett gondoskodott, a fény- és hangtechnikát pedig a szakma egyik legrutinosabb képviselőjére, Somogyi Ferencre és csapatára bíztuk.
A szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy szakértő zsűri válassza ki a továbbjutókat. A próza kategóriában Popper Ferenc, a Magyar Versmondók Egyesületének alelnöke és Kszel Attila, a Győri Nemzeti Színház színész-rendezője, a tánc kategóriában Demcsák Ottó Harangozó-díjas balettművész-koreográfus és Ekker Balázs mambóvilágbajnok tánctanár, az ének kategóriában Bogdán Eszter Fesztivál-díjas énekes és Popper Péter előadóművész, a Citrom együttes alapító tagja, a zene kategóriában pedig Szakács Erika, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója és Tóth Csaba, az LK Beat ska zenekar vezetője értékelte a látottakat. Valamennyi kategóriában ott ült a zsűriben Ress Anita, a Revita TV szerkesztő-műsorvezetője is.

Dániel Balázs, a Kazinczy-gimnázium tanulója is indul a tehetségkutató versenyen. Fotó: H. B. Edina
Dániel Balázs, a Kazinczy-gimnázium tanulója is indul a tehetségkutató versenyen. Fotó: H. B. Edina

– Nagyon nehéz helyzetben volt a zsűri, hiszen közel harminc produkcióból kellett kiválasztania azt a 3-at, amely egyenes ágon bejut a döntőbe, és elmondhatom, hogy kategóriánként az előadások nagyobb részének kidolgozottsága, művészi színvonala alkalmas lett volna arra, hogy megmérettessen a döntőben is.

Az elődöntők felvételeit a következő időpontokban láthatják a nézők a Revita Televízióban: próza: április 12., szombat, 15 óra; ének: április 13., vasárnap, 15 óra; tánc: április 19., 15 óra; zene: április 20., 15 óra. A közönség is juttathat produkciót a döntőbe: szavazni a Revita Televízió honlapján, a www.revitatv.hu internetes portálon lehet. A versenysorozat döntője a Richter Teremben lesz április 28-án 18 órától, ide ingyenes jegyeket április 20-tól igényelhetnek az érdeklődők a Halászi Takarékszövetkezet győri, Árpád úti fiókjában.

Olvasóink írták

 • 5. tHe star 2008. június 08. 00:04
  „Ha nem voltatok ott akkor ne fikázzátok,mert én ott voltam,sőt döntős voltam,és azonkívül h ez egy életre szóló élmény volt,elindított a "siker útján"”
 • 4. Pubi 2008. április 18. 20:56
  „Nekem meg az a véleményem, hogy dícséret illeti a Revita TV-t ezért a próbálkozásáért.
  Tehetségkutatás kategóriákkal, és szakértő zsűrivel, igazi közszolgálati feladat, amit a kereskedelmik nem vállalnak fel.
  (TV2 csak egy kategória volt, RTL Klub nem voltak kategóriák, és kategóriánként szakértő zsűri sem.)
  Itt igazi amatőröket láthatunk, nem megrendezett nézettség hajhászást.
  Hogy nem olyan a látvány technikailag, mint a nagyoknál? Ja ez nem százmilliós stúdió tízmilliós díszletekkel, csak a Pálffy aulája .
  Az igazi érték itt az amatőrök fellépési lehetősége és megmérettetése szakértők által.
  Ha már a hajdani "Ki mit tud"-ot nem csinálta meg a közszolgálati, legalább helyben megpróbálta egy TV.
  Remélem lesz folytatása, Revita!”
 • 3. Gipsz józsef 2008. április 17. 17:52
  „Szerintem Ti azért írjátok ezeket, mert otthol ültök a számítógép előtt, és chips-et esztek egész nap, és nem tudjátok ezeket a produkciókat értékelni.
  Nem tudom, ha bent lennétek a tv-ben azt is leszólnátok?
  amit írtatok az csak azt mutatja meg, hogy milyen műveletlenek vagytok!”
 • 2. repedt fazék 2008. április 14. 10:36
  „Sajnos tényleg nagyon gyenge volt, én vasárnap délután futottam bele a műsorba, nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. De azt is hozzá kell tenni, hogy ez egy helyi produkció amatőr versenyzőkkel, amatőr technikával és amatőr tévével. Mi meg mindjárt a Megasztárhoz hasonlítjuk, akarva akaratlanul és ezért nem tetszik. Ahhoz képest gagyi. Szerintem a Revitának nem utánoznia kellene egy országos profi produkciót, hanem saját ötleteket műsorra vinni és csinálni egy kis vérfrissítést a műsorvezetők között. Sajnos néhányuk arca már elfáradt, nem képernyőképes.”
 • 1. renter 2008. április 12. 17:43
  „Ilyen rohadt gyenge dolgot már régen nem láttam. Néztem a pepita tv-n ezt a sötét, igénytelenül felvett, vontatott és unalmas produkciót, amit itt agyonsztároltak. Hát, siralmas. Erre futja Győrnek? Ilyen reménytelenül pocsék munkára? Megaprodukció? A 60-as évekből... Ha fekete-fehér lett volna, el is hiszem, hogy 50 évvel ezelőtti mutatvány... Kész.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jegyzőakta: végleg fiókba zárták

Győr - Aki arra számított, hogy kiderül, mi szerepel a jegyző ellen folytatott fegyelmi vizsgálat… Tovább olvasom