Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Szórólapok: pert indít Balogh József

A választási törvény megsértése és sajtóigazgatási szabálysértés miatt kifogást nyújt be a választási bizottsághoz, illetve rágalmazás miatt pert indít Balogh József, az MSZP képviselőjelöltje.
A győri 3. számú választókerületet szerda délután, illetve a tegnapra virradó éjjel szórólapokkal terítették ismeretlenek. A szórólapon az áll: „Balogh József (MSZP) az elmúlt négy évben több mint 54 millió forintot keresett... és ebben a ruhapénz, az ingyenes autó- és telefonhasználat még benne sincs." A szórólapra fotót is nyomtattak.

A tegnap délutáni rendkívüli sajtótájékoztatón az MSZP Herman Ottó utcai székházában az eset kapcsán Balogh József bejelentette: az illetékes választási bizottsághoz kifogást nyújt be a választási törvény megsértése és sajtóigazgatási szabálysértés miatt. A szórólapokon ugyanis fel kell tüntetni a szerkesztésre és kiadásra vonatkozó adatokat (impresszum), a szóban forgón pedig nincs ilyen. A szórólapon szereplő állítás miatt pedig rágalmazás miatt pert is indít a polgármester, aki a sajtótájékoztatón kijelentette: az 54 millió forint messze nem igaz, fizetése kevesebb, mint például a megyei közgyűlés elnökéé, aki szintén országgyűlési képviselő. Ingyenes autóhasználata nincs, ingyenes telefonhasználata is csak bizonyos (más köztisztviselőkre is vonatkozó) keretig terjed, ha ezt túllépi, fizetnie kell.

Gyanúja van a szórólap terjesztésével kapcsolatban, ezt rendőrségi feljelentésében is közölnie kell. A kérdéses fotó csak az MSZP központi adatbankjából származhat, feltehetően az ominózus szerverfeltörés kapcsán. A képet budapesti fotós készítette a győri vásárcsarnokban, ám Balogh József semmilyen választási anyagában nem használta fel, soha nem hozta nyilvánosságra. Egy másik gyanús körülménynek azt tartja a képviselőjelölt, hogy kollégái jelezték, a múlt hét péntekjén Szijjártó Péter egyik munkatársa érdeklődött a polgármesteri hivatalban fizetése iránt. (Kigyűjtött adatokat nem kapott, a polgármesteri bért a közgyűlés határozza meg, a jegyzőkönyveket pedig bárki megtekintheti.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pincetűz Marcalvárosban

Sszerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja annak a tűznek, ami Győrben egy panelház… Tovább olvasom