Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szombat éjjeli munka - jogszerűen jár-e el a munkáltató?

˝A termelésvezető azt mondta a dolgozóknak, hogy aki nem jön be szombaton és vasárnap délutánra dolgozni, annak hétfőn már nem is kell. ˝

A termelésvezetőnek a munkaidő-beosztást egy héttel korábban és egy hétre előre kell az érintettekkel tudatni. Ha ettől eltérően berendel valakit, az túlmunkának minősül, függetlenül attól, hogy mennyi idő van hátra a munkaidőkeretből. A dolgozó kérheti írásban az eredetitől eltérő munkaidő-beosztásról szóló utasítást. A napi pihenőidő 11 óra, ennyi időnek kell eltelnie a munka befejezésétől a következő munkavégzés kezdetéig. Ha kollektív szerződést kötött a munkahelyen a szakszervezet a munkáltatóval, akkor abba belefoglalható, hogy ez az idő 8 óra is lehet.

Olvasói kérdés

Márciustól júniusig tartó munkaidőkereten belül dolgozunk. A termelésvezető azt mondta a dolgozóknak, hogy aki nem jön be szombaton és vasárnap délutánra dolgozni, annak hétfőn már nem is kell. Pihenőnapot persze nem kapunk érte. A hét napból haton dolgozni kell, még úgy is, hogy szombaton éjjelre megyünk, hétfőn reggelre meg már ismét menni kell dolgozni. Jogszerűen jár-e el a munkáltató?

Olvasóink írták

  • 2. nyusz 2010. június 03. 09:54
    „Csak az a baj,h.mindig kell s..nyalok legyenek,és azok nehogy már felépnek a munkáltatoval szembe.”
  • 1. miracle 2010. június 01. 18:59
    „Ilyenkor kollektíve nem menjen senki, az egész gyárat nem lehet lapátra tenni 2 nap alatt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

106 és fél év - Film a rekorder alkotóról

A győri Gallai Rezső 106 és fél éves kora ellenére aktív életet él: készül a heti Ünnepi Könyvhéten… Tovább olvasom