Kisalföld logö

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -2°C | 10°C Még több cikk.

Szoboravatás Csík-koncerttel a győrsági Kiáltó-hegyen - fotók

Szoboravatás Csík-koncerttel a győrsági Kiáltó-hegyen - fotókA színpadon Csík Jánosék.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A programot a Csík zenekar és a Rackajam ingyenes koncertje zárta.
A helyi Polgárság Civil Egyesület a magyarok keleti frank sereg felett aratott győzelmével végződött pozsonyi csata 1110. évfordulója alkalmából avatott szobrot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával a győrsági Kiáltó-hegyen vasárnap. Az alkotást Kiss Péter győri képzőművész készítette.

Az ünnepségen Dunst Eszter, a civil szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy a 907-es ütközet a honfoglalás lezárását, a magyarság végleges Kárpát-medencei megtelepedését jelentette. Az avatóbeszédet a Civil Összefogás Fórum képviseletében ifj. Lomnici Zoltán tartotta. Ő arra utalva, hogy Pozsony már Szlovákiában található, azt mondta, hogy magyar az, akinek fáj Trianon.

Hozzátette: ez a szobor összeköti a felvidéki és az itteni magyarságot. Utalt a 2004-es kettős állampolgárságról szóló népszavazásra, amikor a baloldal a nem szavazatra buzdított, s úgy fogalmazott: "nem lehet és nem is fogjuk megtagadni a külhoni magyarokat", és soha többet nem hagyják, hogy a nemzetet megosszák. A programot a Csík zenekar és a Rackajam ingyenes koncertje zárta.
 
Szoboravatás Csík-koncerttel a győrsági Kiáltó-hegyen

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri rendőrök elfogták a trükkös tolvajt és az orgazdát - videó

A győri rendőrök elfogták a trükkös tolvajt és az orgazdát - videó
A győri rendőrök két óra alatt elfogták azt a férfit, aki egy helyi művelődési központból… Tovább olvasom