Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Szigorúbban veszik a normatívaigénylést

Utófinanszírozású lesz a Győri kistérségben a tagtelepülések intézményi normatívalehívása: néhány esetben ugyanis a végleges létszámok után jogosulatlan igénylésekkel találkoztak. A győri munkahelyteremtő beruházások hatással lehetnek a kistérségre is.

A győri kistérségi társulás napokban tartott ülésén első napirendként elfogadta a közoktatási esélyegyenlőségi tervet. Az a polgármestereket is megdöbbentette, hogy a kistérségben a tanköteles diákok két százaléka semmilyen intézménybe nem iratkozott be. A Wesselényi-pályázaton Dunaszeg, Rábapatona és Győrladamér összesen 600 ezer forintot nyert szabadidős programokra. A társulás munkaszervezetének új gazdasági vezetője Bata Eszter lett.

A társulás elfogadta az első féléves pénzügyi beszámolót, akárcsak a költségvetés módosítását. Szükség volt a tagtelepülések normatívafelhasználásának szigorítására: több esetben ugyanis kiderült, hogy az előzetesen leadott adatokhoz képest kevesebben járnak egy-egy intézménybe, így a lehívott normatíva visszatérítése gondot okozott. A jövőben utófinanszírozású lesz ez a feladat, csak a végleges létszá-
mok leadása után lehet hozzájutni ezen forráshoz.

Borkai Zsolt elnök az ebben az összetételben utoljára ülésező tanácstagoknak bejelentette: Győrben több tízezer új munkahelyet teremtenek néhány éven belül, mely hatással lesz a kistérségre. A tanácstagok mellett külön köszöntötte a négy búcsúzó településvezetőt: Bognár Józsefet, Várföldi Lajost, Bogárdi Zoltánt és Horváth Lórántot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hadüzenet a belvíznek Sokorópátkán

A napokban adták át Sokorópátka uniós támogatással épült, több kilométeres belvízelvezető… Tovább olvasom