Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Szeretik a vállalkozók Győrújbarátot

Kiemelkedően sok, 511 vállalkozás működik Győrújbaráton, több mint kétszázzal megelőzve a „toplistán” utána következő települést.
Az 5200 lakosú Győrújbarát alighanem országosan is az élmezőnyben van, legalábbis ami az egy lakosra jutó vállalkozások számát illeti. A KSH tavalyi összesítése szerint 511-en vannak, messze megelőzve a hasonló méretű települések között a második helyezett Nyúlt (292) és a bronzérmes Győrzámolyt (145). A település polgármestere szerint annak, hogy a vállalkozók ennyire szeretik a községet, többek között az az oka, hogy az önkormányzat már a kezdetek kezdetén, azaz a rendszerváltás után támogatólag állt a letelepedésükhöz.

– Már akkor fontosnak tartottuk, hogy a falu „több lábon álljon", s vonzóvá tegyük a cégek számára. Amikor még nem volt lehetőség arra, hogy kifejezetten ipari területeket alakítson ki az önkormányzat, már akkor is próbáltunk az erre alkalmas telkek tulajdonosai és a vállalkozásuknak helyet keresők között közvetíteni. Később is mindent megtettünk, hogy mindenki megtalálja nálunk a helyét, például segítséget nyújtottunk a különböző szakhatósági egyeztetésekhez – mondta Juhászné Árpási Irma polgármester, hozzátéve, hogy a vállalkozókkal napi kapcsolatban vannak, s ha segítség kell, mint például legutóbb az új művelődési ház kisebb munkáihoz és berendezéséhez, a cégek örömmel segítenek.

Juhászné Árpási Irma büszkén mutatja a település húszhektáros ipari parkját, amelyben 21 cég telepedett le eddig. Az M1-es felüljáró után kialakított park helye egykor a helyi tsz kisbaráti telephelye volt, ma többek között fuvarvállalatok, villamossági üzem működik az összközműves telephelyeken.

A Győrújbaráton működő vállalkozások letelepedéséből mindenki profitál: a cégek könnyen megközelíthető, Győrtől alig néhány kilométerre fekvő telephelyhez jutnak, az önkormányzat pedig a beszedett iparűzési adó – évente több mint 50 millió forint – révén számos lehetőséghez. Ebből a pénzből fedezik ugyanis a különböző pályázatok önrészét. Ez pedig nem kevés, hiszen az elmúlt nyolc évben összesen 610 millió forintot sikerült nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Fidesz jelöltje

Szabó Jenő, a 21. választókerület jelenlegi önkormányzati képviselője vállalta, hogy a Fidesz… Tovább olvasom