Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Szerényebb költségvetést terveztek

Tét - A tavalyinál szerényebb költségvetést tervezett az idei évre a város. ˝Tét nem Budapest Rózsadombja˝ – hangoztatta Szabó Ferenc polgármester.

Az összes bevétele 2009-ben 708 millió 30 ezer forint volt, idén csak 678 millió 682 ezer forintra számít. Kiadása tavaly elérte a 751 millió 519 ezer forintot, idén ennél kevesebbet, 716 millió 775 ezer forintot akar költeni. A tervezett hiány is kisebb, 38 milliós, amit csak a legrosszabb esetben fedeznek hitellel.

Az előző évek gyakorlata alapján Szabó Ferenc polgármester reméli, hogy takarékoskodással ˝kigazdálkodják˝. Szerinte ˝nagy szó˝, hogy eddig hitelfelvétel nélkül működtek. Hiszen csak a város intézményeinek fenntartása 240 milliós költséget jelent. A személyi jellegű kiadások az összes kiadás 77,5 százalékát adják. A helyi civil szervezeteknek 3 milliót szánnak, a szociális jellegű kiadásokra 18 milliót, de a temetési segélyre szánt keret nagy részét már felhasználták.

˝Tét nem Budapest Rózsadombja˝ – hangoztatta a városvezető és elmondta: a nagyobb elvonások az oktatást, a kultúrát érintik, és a szociális háló is inkább csak madzag, amibe nem tudnak belekapaszkodni a rászorulók. A közmeghallgatás felszólalói arról beszéltek, mennyire örülnek a járóbeteg-központ beruházásnak. Egy helybeli azt szeretné, ha többször tartana a képviselő-testület évente közmeghallgatást és több nagyáruház lenne a városban. Szabó Ferenc válasza szerint tájékoztatókat, fórumokat többször tartanak és a polgármesteri hivatalban is mindig van alkalom a vélemények, a kérdések megfogalmazására. Az szerinte csak szóbeszéd, hogy újabb áruházlánc nyitna egységet Téten, egyelőre nincsenek érdeklődők, de ha a nagyobb városok ˝megtelnek˝ üzletekkel, még lehetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Petz Lajosra emlékeztek

Győr - A Széchenyi István Egyetem Petz Lajos Egészségügyi és Szociális Intézete névadójára… Tovább olvasom