Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Szép környezetben jobb közérzet

Nagybajcs - A helyi alapítvány és az önkormányzat összefogásával Környezetszépítő Egyesület alakult Nagybajcson. Rögtön versenyt hirdettek a faluban, hogy kinek a legszebb a lakókörnyezete és közvetlen lakásterülete. Több mint százan adták be jelentkezésüket.
A nagybajcsiak környezetükkel szembeni igényessége mindig is megvolt, az önkormányzattal karöltve évről évre sokat tettek a szépítésért. Az újonnan alakult egyesületet tizenkét tag fogja össze. Szinte minden utcának van megbízottja, aki a környezetszépítő programban segédkezik és vigyáz a rendre, tisztaságra. Azt vallják, hogy szép környezetben jobb a közérzetük is.

Az egyesület versenyt hirdetett a faluban, díjazzák a legszebben díszített, felvirágoztatott lakókörnyezetet. A minősítés kiterjed a házak előkertjére, az ablakpárkányokra és az utcaterületre egyaránt. A kidolgozott minősítési szempontok között szerepel a szépítés összhatása, esztétikussága, a környezetbe való illeszkedésnek a módja, valamint a díszítettség sokfélesége. A virágokat a lakók termesztik, illetve a Komszol dísznövénytelepe ad segítséget a beszerzéshez.

A program nagyon népszerű a településen, sokaknak egyéni elképzelései is vannak a szépítésre. A versenyre már százharminc lakó adta be jelentkezését.

Pintér Gyuláné hobbiként kertészkedik, a család örömmel vesz részt a versenyen. Fotó: Szük Ödön
Pintér Gyuláné hobbiként kertészkedik, a család örömmel vesz részt a versenyen. Fotó: Szük Ödön
– Az utóbbi időben jelentősen megváltozott a környezeti kultúrával szembeni igény, ezért dolgoztuk ki ezt a programot. A település szeretne a jövőben több hasonló versenyt szervezni. Bízunk benne hogy a verseny sikert hoz a községnek – mondta Ladocsi Flórián, az egyesület alapító tagja.

A település szeretne benevezni a „Virágos Magyarországért" programba is. A kertészkedést egyébként sokan hobbiként űzik a faluban.

– Nagyon örültem a kezdeményezésnek, hisz mindig szerettem a virágokat és a kertet. Nem a díjak miatt neveztem be, nekem hobbim a kertészkedés. Bízom benne, hogy ez a verseny formálja az emberek gondolkodását, és fogékonyabbak lesznek a szépre – fogalmazott Pintér Gyuláné.

Mivel a szépítés hosszú folyamat, a szervezők és a bizottság folyamatosan várja a jelentkezőket, eredményt csak augusztusban fognak hirdetni. A verseny díjai növényvásárlási utalványok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jazzcsemegék és más finomságok

Pannonhalma - A Pannonhalmi Jazz Terasz tavaly nyári három telt házas előadásának sikerét folytatva… Tovább olvasom