Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 26°C Még több cikk.

Szemétgyűjtő akciót szervez a közút - megyei jelentkezőket várnak

A Magyar Közútkilencedik alkalommal tartja meg hagyományos országos szemétgyűjtő akcióját április 22-én.

A Föld Napja alkalmából szervezett eseményre ismét több tízezer fő jelentkezését várja a társaság. A rendezvény az elmúlt években az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi mozgalmává nőtte ki magát.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kilencedik alkalommal szervez országos szemétgyűjtési akciót az általa üzemeltetett 30 ezer kilométeres közúthálózat és környezetének megtisztítására. Idén április 22-én, hétfőn rendezi meg szokásos tavaszi akcióját a társaság.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egész évben végzett út menti szemétszállítási munkáját sajnos minden évben szélmalomharc jellemzi, az illegális szemétlerakók nap mint nap szaporodnak. A társaság évente egy kisebb megyeszékhely éves kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű szemetet gyűjt össze az általa üzemeltetett utak mellől. Ebben a küzdelemben szeretne a cég szemléletváltozást elérni. Az eddigi akciók sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az elmúlt nyolc alkalommal mintegy 330 ezer önkéntes csaknem 50 ezer köbméternyi szemetet gyűjtött össze országszerte.

Szemétgyűjtési akcióink célja, hogy a fiatalabb generációknak is természetessé váljon a környezet megóvása. Az akció megszervezésével a társaság hozzá kíván járulni ahhoz, hogy az a több ezer – többségében – fiatal, aki részt vesz a szemétgyűjtésben, később jobban odafigyeljen szűkebb és tágabb környezete megóvására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éppen ezért várja az egyénileg és csoportosan jelentkezőket, egyúttal számítanak az önkormányzatok, civil szervezetek, iskolák és baráti társaságok csatlakozására is.

A társaság szemétgyűjtési akciója az ország egyik legtöbb önkéntest megmozgató környezetvédelmi eseményévé nőtte ki magát. Ez reményt ad arra, hogy a következő generációk a mainál jobban megbecsüljék az utak környezetének állapotát, reményeink szerint, aki egyszer aktívan részt vesz a szeméthegyek felszámolásában, az biztosan nem válik megrögzött szemetelővé.

A közútkezelő főszervezőként, az esemény gazdájaként minden csatlakozó számára térítés nélkül biztosít kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is. Az utak menti szemétszedéshez a cég szakmai felügyeletet is biztosít, szükség esetén ideiglenes forgalomkorlátozást vezet be.

A jelentkezéseket 2013. április 3-ig várja a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a megyei igazgatóságának munkatársánál:

Juhász Judit
E-mail: juhasz.judit@gyor.kozut.hu
Telefon: 06-96-819-410
Weboldal: www.kozut.hu

Olvasóink írták

 • 11. Beretta84 2013. március 22. 07:41
  „10. Mankapunka 2013.03.22. 00:58 Ha sértőnek találod az írásokat ami neked szól, talán te is tehetsz róla. Pl: mi köze van a batyus árusoknak a kábszereres cikkhez? De lehetne még sorolni......”
 • 10. Mankapunka 2013. március 22. 00:58
  „Beretta

  Szóljál a kis barátaidnak is, hogy lehet szépen is írni a másiknak, nem kell trágár szavakkal illetni a másikat. Érdekes, én senkire sem írok ilyen jelzőket, de a sok tanult ember csak így tud írni sajnos, szegényes a szókincsük, biztos a sok magolás miatt.”
 • 9. nils 2013. március 21. 22:56
  „szedjék össze a köcsög autósok akik odaszórták”
 • 8. öröksoproni 2013. március 21. 18:50
  „A 70-80-as években, amikor egyszer-kétszer kivezényelték az iskolásokat szemetet szedni, hát nem sok dolgunk volt. Egy-két eldobott papír. Most meg vigyem a gyerekemet hasznát óvszert szedegetni? Megbolondultak ezek? Minden darab földnek megvan a gazdája, kötelezzék őket, hogy tartsák tisztán. Ez a közterületekre is vonatkozik, ott meg dolgoznak az utcaseprők.”
 • 7. rubeola 2013. március 21. 17:11
  „Én nem szemetelek az utcán, ami a lakásban összegyűlik, azért meg kemény pénzeket fizetek, hogy elvigyék. Nem kéne eldobálni!!!! Mondjuk meg kéne tanítani azt a büdös kölköt, meg néha a szülőt is, hogy hova dobja a szemetet. És valóban, a sok segélykére váró, ácsingózó, unatkozó egyed szedhetné nyugodtan, mindenféle lelkiismeret furdalás nélkül nap mint nap!!!!!!! Igazam van??!!!!!”
 • 6. Beretta84 2013. március 21. 16:55
  „5. Mankapunka 2013.03.21. 15:39 Máshoz úgysem értesz.... Kis lány”
 • 5. Mankapunka 2013. március 21. 15:39
  „Egyet tudok, én inkább a meleg szobából irogatok. Sokkal jobb.”
 • 4. mitzekatze 2013. március 21. 11:50
  „Annyi a munkanélküli + a segélyes Magyarországon, mint égen a csillag. Tessék őket kivezényelni.Ráérnek. Mellesleg pont ez a kategória a legnagyobb szemetelő: Megjön a segély aztán futás plázázni, mekizni, zabálni, piálni....más meg 2x is meggondolja mit vegyen....

  Közben beleért a bilibe a kezem....ez még mindig Magyarország.....2013....”
 • 3. Bokk 2013. március 21. 11:28
  „Nem hiszem, mivel senkit nem kapnak szemetelésen. Én legalábbis nem hallottam még senkiről, akit elpöckölt csikkért megbüntettek volna. Pedig a földön heverő csikkek száma arra utal, hogy sokat nem kellene keresni. Amúgy egyetértek a közmunka büntetéssel, csak hatékony ellenőrzés is kellene.”
 • 2. Mankapunka 2013. március 21. 11:23
  „Ott van a sok segélyből élő semmirekellő, onnan tessék hivatalból kikérni az embereket.

  Mivel fizetjük nekik a segélyt, ha a városban tudnak lődörögni, meg a márka étteremben enni, akkor tudnak szemetet is szedni.”
 • 1. Madarász 2013. március 21. 09:20
  „Akit szemetelésen kapnak, azzal kéne büntetésül pár száz óra közmunkában szemetet szedetni, mindjárt lenne tisztaság.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szépíróversenyt rendeztek Győrújbaráton - videó, fotók

A Sajátos Nevelési Igényű Tehetségeket Segítő Tanács Országos Szépíró Versenyének megyei döntőjére… Tovább olvasom