Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Szellemi végvár a folyók városában

Győr - Harmincéves a Műhely. A város és a megye kulturális folyóiratát a magyar szellemi élet meghatározó végváraként tartják számon a határon innen és túl, egyaránt.
Társadalomtudományi és közművelődési folyóiratként jegyezték indulásakor – 1978-ban – a Műhelyt. Amikor 1989-ben Villányi László lett a főszerkesztő, a lap „ízig-vérig" kulturális végvárrá, az elmúlt évtizedek alatt a magyar szellemi élet egyik meghatározó orgánumává lépett elő.

– Nem könnyű a semmitmondó tévéshow-k, a mindent hollywoodi, sztáros csillogásba öltöztető világban biztos szellemi táplálékot, személyiségüket erősítő, belső szabadságukat építő kapaszkodót kínálni az olvasóknak – vélekedett lapunknak Villányi László.

A József Attila-díjas költő elmondta: a Műhely gyökerei itt vannak a városban, a megyében, a régióban, de a folyóirat hírt visz, nyitott minden égtáj felé.

Villányi László örömmel újságolta, hogy a 30 éves Műhelyt – többek között – a jubileumra készült Álom-szám bemutatóival, felolvasásokkal ünneplik. Fotó: Bertleff András
Villányi László örömmel újságolta, hogy a 30 éves Műhelyt – többek között – a jubileumra készült Álom-szám bemutatóival, felolvasásokkal ünneplik. Fotó: Bertleff András

– Szellemi katalizátorként működünk, számos, oda-vissza érvényes kapcsolattal. Rengetegen kötődnek hozzánk és a világ minden részére eljutnak a Műhelyben született értékek. A Műhely igazi műveknek ad helyet, ugyanakkor szellemi műhely is. Talán ezért érzik magukat otthon ebben a keretben a szerzők és az olvasók is. Ezért szeretnek, hívnak bennünket a határon innen és túlról is.

A főszerkesztő hangsúlyozta, hogy bármit sugalljon a világ, a minőségből jottányit sem engednek, ugyanakkor fontos számukra, hogy folyamatosan megújuljon, izgalmas számokkal álljon elő a kulturális folyóirat.

Műhely-est a Zichy-palotában

A 30 éves Műhely folyóirat ünnepi estjét tartják ma 17 órától Győrött, a Zichy-palotában. Köszöntőt mond – sok más mellett – Vasy Géza, a Magyar Írószövetség elnöke. Közreműködik Ágh István, Borbély János, Czigány György, Gülch Csaba, Kalász Márton, Kerék Imre, Pátkai Tivadar, Pusztai Zoltán és Varga Mátyás költő.


Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kormoránok is várták a haltelepítést

Győr - A győri, Nádorvárosi Horgász Egyesület a napokban 3-400 kiló csuka telepítésével befejezi az… Tovább olvasom