Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Széchenyis repülőrajt a nemzetközi QS-rangsorban

Október végén hozták nyilvánosságra a QS World University Rankings legújabb regionális nemzetközi rangsorát.
Annak ellenére, hogy a Széchenyi István Egyetem idén első alkalommal regisztrált a nagy presztízsű szervezetnél, rögtön fel is került a listára, ami óriási eredmény.

Repülőrajtot vettünk, de ezt természetesen kitartó munka előzte meg!"

– mondta Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes az egyetem munkatársainak tartott nemzetköziesítési értekezleten.

Február végén regisztrált a Széchenyi István Egyetem a világminősítő intézmény listájára, és fel is került a QS Rankings-re már az első alkalommal. A külföldi hallgatók toborzásában a győri egyetem célterülete elsősorban Kelet-, Délkelet- és Dél-Ázsia. A felmérések szerint ebben a régióban általában a szülők döntenek arról, hogy a gyermekük hová menjen továbbtanulni. A döntésben pedig nagyon fontos szempont, hogy az adott egyetem szerepel-e például a QS nemzetközi rangsorban.
Dr. Lukács Eszter rektorhelyettes adott tájékoztatást a nemzetköziesítési folyamatról. Fotó: Májer Csaba József

Az általunk preferált célterületekről a hallgatók főleg az angolszász államokat választják, Észak-Amerikát, Nagy-Britanniát, Ausztráliát és Új-Zélandot. Ahhoz, hogy versenyezni tudjunk ezekkel az területekkel, egyrészt az árelőnyünket lehet kihasználni, hiszen a győri képzés és az itteni megélhetés egyaránt olcsóbb, mint a tengerentúlon, másrészt az általunk nyújtott diplomák minőségével, gyakorlati hasznosíthatóságával, értékével is versenybe szállhatunk. Ennek mértékét pedig a nemzetközi rangsorok tükrözik a nagyvilág felé"

– mondta Dr. Lukács Eszter oktatási rektorhelyettes.

A QS Rankings öt szempontot vesz figyelembe a minősítés során. A súlyozásban 40 százalékos arányban szerepel az akadémiai reputáció, vagyis a több mint 80.000 felsőoktatási szereplő megkérdezésével végzett, benyomáson alapuló értékelés. 10 százalékot jelent a munkaadói értékelés. A vállalatok az egyes felsőoktatási intézményekből érkezett hallgatók kompetenciája alapján döntenek az intézmények teljesítményéről. Húsz százalékot jelent a súlyozásban az egy oktatóra jutó hallgatók száma, ugyancsak 20 százalék a citáció, kizárólag az Elsevier Scopus adatbázisa alapján, 13 millió tudományos folyóirat figyelembevételével. 5-5 százalék pedig a külföldi hallgatók, illetve a külföldi oktatók aránya a teljes hallgatói és oktatói bázisra vetítve. A nemzetközi brandet is mérik így.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mutatjuk, hol erősítik a gyalogoszónát új oszlopokkal Győr belvárosában - hírgrafika

Mutatjuk, hol erősítik a gyalogoszónát új oszlopokkal Győr belvárosában - hírgrafika
Öt ponton telepítenek újabb oszlopokat Győr városmagjában. Tovább olvasom