Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Széchenyi-egyetem: újabb uniós pénz

A kormány legutóbbi döntése értelmében a győri Széchenyi István Egyetem két sikeres pályázata révén összesen közel 288 millió forint uniós támogatáshoz jutott.

Tájékoztatta portálunkat Molnár Csaba kancelláriaminiszter, győri szocialista országgyűlési képviselő. A Diplomás Pályakövető Rendszer kialakításával és az egyetemi oktatók képzésének fejlesztésével az intézmény tovább növelheti az univerzitás és a hallgatók regionális versenyképességét és eredményességét.

A Széchenyi-egyetem 2004 óta az Európai Unió és a kormány társfinanszírozásában eddig összesen kis híján 9 milliárd forint támogatásban részesült.

A források segítségével az egyetemnek lehetősége nyílt többek között képzési struktúrájának átalakítására, kutató- és tudásmenedzsment-központok kialakítására és infrastrukturális feltételeinek javítására. A legnagyobb beruházás, a jármű- és közlekedésipar számára 6,5 milliárd forint uniós és hazai támogatással megépülő képzési és kutatási bázis ünnepélyes alapkőletételére a múlt pénteken került sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatszázmillió forintot osztottak

A Pannónia Kincse LEADER Egyesület két városon, Téten és Pannonhalmán kívül 63 községet fog össze… Tovább olvasom