Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

SZDSZ: Felelőtlenség lenne a holding támogatása

Győr - Az SZDSZ nem támogatja a városi cégek összevonását. A párt szerint elemzések nélkül nem hozható meg ilyen döntés.
Két hete a városi cégek Borkai Zsolt polgármester által tervezett összevonása a téma Győrben. A javaslat mellett eddig csak a Kereszténydemokrata Néppárt kötelezte el magát. A Fidesz több képviselője ellenez egy ilyen lépést, míg a párt győri elnöke, Szijjártó Péter lapunknak azt nyilatkozta: írásos előterjesztés nélkül nincs miről beszélni. A szocialisták közül eddig egyedül Balogh József volt polgármester szólalt meg, elutasítóan.

Tegnap a 36 tagú közgyűlésben egy képviselővel jelen lévő Szabad Demokraták Szövetsége is „színt vallott" az ügyben: Mohos Péter városi elnök sajtótájékoztatón jelentette be, hogy nem támogatják a holding létrehozását. „Az üzleti életben minden stratégiai változtatáshoz megtérülési számítások, hatástanulmányok, elemzések tartoznak. Ezek mérlegelésével lehet átgondoltan dönteni. Az önkormányzati cégek holdingba vonásával kapcsolatban ilyenek nem készültek, ezért ezt a lépést támogatni felelőtlenség lenne" – fogalmazott a politikus. Hozzátette: sem ő, sem más SZDSZ-tag nem érdekelt a városi cégek felügyelőbizottságaiban, igazgatóságaiban.

Rácz Ferenc városi ügyvivő az elmérgesedett városházi légkörről beszélt. „A kezdetektől nem sikerült kialakítani a megfelelő munkakapcsolatot polgármester és frakciója között, mely sikertelenség nagymértékben a Fidesz akkori frakcióvezetője, Szijjártó Péter ténykedését minősíti. Elképzelhetőnek tartjuk, hogy a volt frakcióvezető úr által képviselt kommunikáció nélkül nem alakult volna ki ilyen kiélezett helyzet a városban" – mondta.

Mohos Péter kifejtette véleményét a Szijjártó Péter által holdingügyben kezdeményezett összpárti egyeztető bizottságról is. „Kár, hogy jó egy év elteltével most először fontos, hogy minden párt véleménye érvényesülhessen. Abban sem vagyunk biztosak, hogy az ő személye elősegíti a megbékélést ebben a túlpörgetett ügyben" – fogalmazott, majd hozzátette: ettől függetlenül az SZDSZ nyitott a kezdeményezésre és minden olyan demokratikus folyamatra, ami a békés együtt dolgozást célozza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb lakók költöztek Városrétre

Győr - Néhány hete a Városrét első épületének, az Amarillisz-kertnek a birtokba adásáról számoltunk… Tovább olvasom