Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 15°C | 26°C Még több cikk.

Százötvenöt megyei gazda kapott állami földet

Az állami földhaszonbérlet keretében meghirdetett programban pénteken tíz megyei gazda kapta meg szerződését az ünnepélyes átadáson. A megyében 155 kontraktust kötöttek.

A Győrben rendezett átadáson dr. Bitay Márton, az állami földprogramért felelős államtitkár arról számolt be: 2010-ben 600 ezer hektáros állami területre 600 szerződés volt érvényben, mostanra a meghirdetett 221 ezer hektárt hatezren bérelhetik (82 százalékban természetes személyek). Ötvenötezer hektár esetében még nem hirdettek nyertest.

Úgy fogalmazott: a családi gazdálkodók élveznek előnyt, a nagyüzemek szerepét ˝visszaszorítanák˝: a mostani fele-fele földbérleti arányt 80-20 százalékosra cserélnék a családi gazdálkodók javára.

Nagy István mosonmagyaróvári parlamenti képviselő szerint a kedden elfogadott, zsebszerződések elleni törvénnyel új korszak kezdődik, ahol a hatóságoknak most már lesz jogkörük eljárni ezen esetekben. A gazdáknak 60 napjuk maradt önként feltárni ezen ügyeket, így pénzüket és akár a földet is megtarthatják.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóbevallási nyílt nap Győrben jövő hét szerdán

Február 12-én, 8-12 óráig rendkívüli nyitva tartással fogadja a NAV Győrben az ügyfeleket. Tovább olvasom