Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Százmilliók érkeznek a megyébe

Összesen 1,6 milliárd forint uniós támogatás segítségével „turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek" fejlesztése, településeket összekötő utak, kerékpárutak építése és ipartelepítés valósulhat meg: öt megyei pályázat kapott támogatást az Új Széchenyi Terv keretében.

Az „Ipartelepítés" című felhívás 1,5 milliárd forintnyi keretösszegéből két beruházás számára most 289 millió forint támogatást ítéltek meg. A nyertes cégek Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 855 millió forint értékben valósítanak meg csarnokbővítést, -korszerűsítést és -fejlesztést. A mosonmagyaróvári Vogel & Noot Technológiai Kft. 519,45 milliós összköltségéből most 155,83 milliót nyert. A Proteus-Gold Kft. lipóti termelőüzemének bővítése és korszerűsítése 335 millióból valósul meg, ebből 134 milliót nyertek.

A kiírásra 2011. december 30-ig lehet pályázatokat benyújtani, így a későbbiekben a fennmaradó 1,2 milliárd forint is gazdára lel majd. Támogatás a termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építésére, meglévő épületek átalakítására, bővítésére, korszerűsítésére, felújítására, valamint a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtására igényelhető.

A Szigetköz Turizmusáért Egyesület a „Szigetköz turisztikai desztinációjának fejlesztésére" szánt 58 millió forintjából 49 milliós támogatást kapott. Az Új Széchenyi Terv keretében a „Településeket összekötő utak fejlesztése" című pályázati felhíváson egy új projekt 767 millió forint támogatást nyert: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. korábbi beruházásaihoz hasonlóan most is 100 százalékos a támogatás mértéke. A munkálatok egy része a Pápa–Szilsárkány összekötő úton, másik része a Nyúl és Ménfőcsanak közti szakaszon valósul meg.

A négy és öt számjegyű utak fejlesztése kapcsán meghirdetett kiírás célja a kistérségi, térségi központok, a régió belső vonzáscentrumai és a nehezen megközelíthető térségek közúti elérhetőségének javítása. A pályázatok benyújtása 2012. december 31-ig lehetséges. Már több projekt is támogatást nyert, de a 2,8 milliárd forintos keretösszegből még közel 365 millió forint áll rendelkezésre.

A „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése" című kiírás keretében a győri önkormányzat a városi kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztésére 177 milliót nyert el, így az összköltséghez alig 20 millió forintot kell hozzátennie.

Olvasóink írták

  • 1. pindla 2011. december 12. 12:33
    „A jelenleg megvalósult biciklis infrákat látva kerékpárosként már előre félek az új kerékpárút fejlesztésektől. Nagyon bízom benne, hogy a város, mint megbízó és a tervezők is egyeztetni fognak a kerékpáros szervezetekkel. A körforgalomból kivezetett kerékpárutak, az egyirányú kerékpársávok, a zebrák mellett felfestett megtévesztő sárga kockák mind az egyes kerékpáros balesetek katalizátorai. Ilyet NE csináljanak, mert csak még veszélyesebb lesz a kerékpáros közlekedés.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltárul a győri vár elrejtett, ismeretlen kapuja

Egy város nem tégla, kő, beton halmaza. Egy városnak lelke, szelleme van. Mi ebből a lélekből,… Tovább olvasom