Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Száz esztendőre emlékezik...

Újabb száz éven felüli lakosra lehetünk büszkék a megyében: a szanyi származású Peti Antalné karácsony napján, családi körben ünnepelte a kerek évfordulót.
 
Az idős hölgy már harminc éve a megyeszékhelyen él, kisebbik lánya, Vilma asszony osztja meg vele hajlékát a Pannónia utcában. A jelentős évfordulóról tudomást szerezve szerdán a polgármesteri hivatal képviseletében Simon Róbert Balázs alpolgármester köszöntötte Mária nénit, átnyújtva a város ajándékát: két gyönyörű képzőművészeti albumot.

Portálunknak büszkén mesélt népes családjáról: két lánya három unokával ajándékozta meg, és ami még szebb, már kilenc dédunokája van, a legkisebb ötéves, a nagyok pedig már egyetemre járnak.

Peti Antalné úgy gondolja, a szanyi jó földnek, tiszta levegőnek is lehetett szerepe szép kora betöltésében. Fotó: H. Baranyai Edina
Peti Antalné úgy gondolja, a szanyi jó földnek, tiszta levegőnek is lehetett szerepe szép kora betöltésében. Fotó: H. Baranyai Edina

– Egyik unokám sem vált el – jegyezte meg erről jelentőségteljesen. Életéről elmondta, eleinte a mezőgazdaságban dolgoztak, aztán meg a kolhozban. Szeretettel emlékszik vissza munkatársaira, akik nyugdíjasan is sokszor fölkarolták. Úgy gondolja, a szanyi jó földnek, tiszta levegőnek is lehetett szerepe szép kora betöltésében, bár a fiatalabbak közül, akikkel korábban együtt dolgozott, már csaknem mindannyian meghaltak.

Egy falubelije, Gasztonyi Vincéné is elmúlt már százéves a nyáron, a Kisalföld megírta. Örül neki, hogy szeretett unokatestvére, a 85 esztendős Nagy Ignácné még részt vehetett születésnapi ünnepségén. Fájó pontja, hogy látása, hallása már nem a régi, bár a lányától kapott nagyítóval az újságokat – és a kapott albumokat – azért kedvtelve végigböngészi. 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három macska már elkobozható

Januártól elvehetik a cicáit Győrben annak a gazdának, aki engedély nélkül tart kettőnél több… Tovább olvasom