Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Szavazatok és forintok

Megtartotta alakuló ülését a pannonhalmi képviselő-testület. A régi-új polgármester, Pánczél Benedek vezetésével hat és éjjel tizenegy óra között megállapították egyebek közt a testületi tagok illetményét.
A választás eredményének hivatalos tudomásulvétele és az eskütétel után megválasztották a továbbra is háromtagú ügyrendi bizottságot, tagjai: dr. Bertalan Péter, a polgármesterjelöltként indult Tassy Andrásné és Szabó Attila. Pannonhalma alpolgármestere a régi maradt Schaub György személyében, akit hét igen és négy nem szavazattal fogadott el a testület. Az ülésen annak rendje szerint döntés született Pánczél Benedek tiszteletdíjáról is, a polgármester fizetése nem változott, a testület tíz igen és egy nem szavazattal elfogadta a bruttó 264 ezer forintos bért.

Az alpolgármester 40 ezer forintos tiszteletdíját hét igennel és négy nem szavazat mellett fogadta el a testület, míg a képviselők 20 ezer forintos illetményére nem bólintottak rá az érintett városatyák. A megállapodás szerint, amíg a költségvetés tükrében újra nem tárgyalják a kérdést, addig marad a 14 ezer forintos díj, utána vélhetően a 20 ezer fölé emelik. Az est e folyamán megbízták az ügyrendi bizottságot a szervezeti működési szabályzat felülvizsgálatával, ezenkívül Majer Józsefné jegyző tájékoztatta a képviselőket a vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két új könyv

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kara két új kiadvánnyal… Tovább olvasom