Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Szándékosan vágták el a győri Iparcsatornához sodródó hajó köteleit - fotók!

Nem a véletlen számlájára írható, hogy a Széchenyi híd lábánál épített, motor nélküli yacht elsodródott a Mosoni-Duna győri szakaszán.


A hajó felülete közel a Széchenyi tér fele

A kisalfold.hu 2013 szeptemberében adott hírt arról, hogy új `hajó´ épül a Mosoni-Duna győri partján. Az álló hajó felülete körülbelül 1300 négyzetméter - azaz közel a Széchenyi tér területének fele -, a tulajdonosa rendezvényközpontnak szánta, szánja.

"A hajó olyan turisztikai központ lesz, ami a belvárosi szakaszon a Széchenyi és a Révfalui híd között fogja megtalálni a végleges helyét.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg és közösségi célokat szolgál majd" - tudtuk meg anno Jakab Tamás tulajdonostól.


A rendezvényközpontnak szánt győri hajó és két stégje jelenleg az Iparcsatorna bejáratánál vesztegel

"Volt szemtanú is, aki látta a rongálókat"

Akik rendszeresen járnak a Széchenyi híd környékén, jól tudják: a hajó huzamosabb ideje eltűnt.

Azon kevesek, akiknek van lehetőségük csónakázni a győri vizeken, ismerik a helyzetet: a többek közt étteremnek és kishajó-kikötőnek szánt yacht az Iparcsatorna bevezető szakaszánál vesztegel. Három részben; két stég ugyanis szintén a folyópartján áll a közelben.

"A hajó és a stégek nem tegnap `szabadultak el´ és sajnos nem a véletlen számlájára írhatók az események. Bűncselekmény történt: szándékosan vágták el a hajó és a stégek köteleit. Az ügyben feljelentést tettem a rendőrségen, volt szemtanú is, aki látta a rongálókat. A rendőrség bizonyítékok hiányában felfüggesztette a nyomozást" - mondta érdeklődésünkre Jakab Tamás.

A yacht visszatér a Mosoni-Duna belvárosi szakaszára - kérdés, hogy mikor?

Arra a kérdésünkre, mi lesz a hajó jövője, a győri üzletembertől a következő választ kaptuk: "a történtek ellenére nem tettem le az elképzelésemről, vagyis meg kívánom nyitni a hajót a győri Belvárosban".

"Ennek várható idejéről konkrétumokat egyelőre nem tudok mondani. A yacht visszavontatásának időpontja nagyban függ a győri partfelújítási munkák befejezésétől. (A Mosoni-Dunán csúszó, hatmilliárd forintból megvalósuló vízgazdálkodási rehabilitációról portálunk többször beszámolt - a szerk.)

Ameddig a Kossuth hídig nem készül el a megújított partszakasz, addig nem kerülhet vissza a hajó a belvárosi szakaszra. A tervezett helyen továbbra is érvényesek az engedélyek - keressük azt a megoldást, ami a legjobban illeszkedik a győri városrendezési elképzelésekbe -, a yacht elszabadulásakor szerencsére komoly kár nem keletkezett" - zárta szavait Jakab Tamás.


Az egyik stég

Rendőrség: a hajó és a két stég nem jelent akadályt a folyón 

A kisalfold.hu az esetről megkérdezte a rendőrséget. Az BRFK sajtóosztályától - a vízirendészet ügyei a fővárosi központhoz tartoznak - a következő szűkszavú közleményt kaptuk: "a hajó és a két stég helyszínét a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészetének munkatársai visszatérően ellenőrzik, az említett tárgyak hajózási akadályt nem képeznek a Mosoni-Dunán".

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nutella és többiek: íme, a kisalfold.hu nagy mogyorókrém tesztje! - videó

Vajon le tudja-e győzni a 50. születésnapját ünneplő Nutellát bármelyik mogyorókrém? A kisalfold.hu házi édességgel próbálkozott, mely egész jól sikerült. Sok fotóval, szavazással. Tovább olvasom