Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Szabadon távozott a mosonmagyaróvári késelés elítéltje - fotók

A szerbiai magyar fiatalember kezéről 13 hónap után lekerült a bilincs. Egy éjszakai szóváltás után pillangókéssel halálos sebet ejtett egy másik fiatalemberen Mosonmagyaróváron.
Két és fél év fogházbüntetésre ítélte a Győri Törvényszék a szerbiai magyar fiatalembert, aki egy éjszakai szóváltás és dulakodás után pillangókésével halálos sebet ejtett egy másik fiatalemberen Mosonmagyaróváron tavaly szeptemberben.

A dulakodást a másik társaság provokálta ki a bíróság megállapítása szerint, s a pillangókést is R. R. kapta elő, akinek kezéből a vádlott kirúgta a szúrófegyvert. Sz. Cs. felkapta a kést, a másik pedig elszaladt.

Szabadon távozott a mosonmagyaróvári késelés elítéltje. Fotók: H. Baranyai Edina


Ha őt sebzi meg a 23 éves fiatal, akkora bíróság érvelése szerint jogos védelmi helyzetről beszélhettünk volna. De nem ez történt: Sz. Cs. a szeme sarkából látta, hogy barátja orra vérzik, s a beléjük kötő páros másik tagja áll vele szemben. Odalépett és oldalról többször szúrt, s a bíróság elfogadta vallomását, ami szerint azt hitte: valós életveszélyben vannak.

Dr. Köszler Ferenc tanácsa szerint egy ritka jogi formulával állunk szembe: a vélt jogos védelemmel, ami miatt a tettet emberölés vétségének minősítették.

A fiatalembernek - ha beszámítjuk az előzetes letartóztatásban töltött időt és feltételes szabadsággal is kalkulálunk - t hónapja lehet hátra a fogházban, bár az ítélet még nem jogerős. Ő ügyvédjével felmentésért fellebbezett, mivel továbbra is jogos védelemnek tartja mindezt, az ügyész megalapozatlannak látja az ítéletet.

Viszont Sz. Cs. kezéről 13 hónap után lekerült a bilincs, előzetes letartóztatását jogerősen megszüntették. A bíróság kérdésére azt mondta: rokonoknál fog lakni és dolgozni szeretne, ahogy tette egyébként a tragikus véget ért éjszakai diszkózás előtt, ezért is jött Magyarországra Újvidékről.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Őszi evés-ivást javasol a Frappé

Őszi evés-ivást javasol a Frappé
A Frappé mobilalkalmazás használatához okostelefon és internet szükséges. Az applikáció ingyen… Tovább olvasom