Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Szabadidőparkot álmodtak

Győr - Elkészült az egykori disznószállás környékére megálmodott Táltos Tanya látványterve – jelentette be pénteken a helyszínen Horváth László és Borsi Róbert városi képviselő.
Horváth László (Marcalváros II.), az ötletgazda hagyományőrzésre szakosodott szabadidőparkot álmodott az egykori hizlalda helyére. A terület gazdája, a Komszol már meg is kezdte a környezet fokozatos rendbetételét. A leendő, tízhektáros parkot a régi Pápai út, a Pándzsa, és a Holt-Marcal határolja. Lövész- és íjászegyesület, lovarda működne itt őshonos állatainkat bemutató karámmal. Állandó jurtasátrakban táborozási lehetőséget biztosítanának fiataloknak, hogy megismerkedhessenek az ősi foglalkozásokkal. A nádasba futó mólóról madárvárta, a Pándzsán átvezető hídról pedig kilovaglási, sétálási lehetőség nyílna a Rába ártere irányában. A meglévő épületek közül kis felújítással négyet-ötöt továbbra is lehetne hasznosítani, a többit lebontják és a területet parkosítják. Miután a Nádorváros és Ménfőcsanak közötti építkezések előtti feltárások során számos kelta leletre bukkantak, egy honfoglalás kori és egy kelta települést is rekonstruálnának a területen, a két kultúra hasonlóságainak és különbözőségeinek összevetésére. A szükséges munkálatokat három szakaszban szeretné elvégeztetni a képviselő, szakaszonként mintegy 100–100 millió forintos költségvetésből. Mint mondja, a park ezek után már önfenntartóan tudna működni, hiszen nemcsak a közeli két lakótelep mintegy húszezer lakosának érdeklődésére számíthatna, hanem az országos turisztikai célpontok közé is besorolhatnák.

Borsi Róbert, Marcalváros I. képviselője támogatja az ötlet megvalósítását. A helyszíni tájékoztatón elmondta, a Táltos Tanya jelentős szerepet kaphatna a tanulóifjúság történelmi ismereteinek játékos elsajátításában.

Olvasóink írták

  • 1. Noir 2007. december 16. 18:51
    „Igény felmérés, megtérülési számitások, kinek a beruházása, milyen pénzből, pályázat, stb. Robika, nem ötletbörzén üldögéltek hanem közgyűlésben. Gondolom a ti képességeitekkel nehéz felnőni a feladathoz de legalább tegyetek úgy, ha már az én adómat (is) szórjátok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ahol a jó szándék a szívekig ért

Győr - Nemrégiben olyan mozgáskorlátozott asszony szervezett adventi koncertet a győri városházán,… Tovább olvasom