Kisalföld logö

2019. 03. 20. szerda - Klaudia -1°C | 10°C Még több cikk.

Szabadfi visszatért

Győr-Moson-Sopron - Eligazítással kezdte első munkanapját a megyei rendőr-főkapitányság élére visszatért Szabadfi Árpád dandártábornok. Közölte: ott folytatja, ahol elődje abbahagyta.

A legfontosabb az eredményesség megőrzése, erősítése, a rendőrség és a határőrség integrációjához kapcsolódó feladatok végrehajtása. Jelentős személyi változásokat nem tervez, ott vált, ahol kell.

Visszatérve elfoglalta megyei főkapitányi székét Szabadfi Árpád, s megtartotta első eligazítását is. Nem tartja bukásnak visszatérését az országos főkapitány-helyettesi beosztásból. Megrázó személyi változásokat nem tervez, de ahol kell, meglépi a váltást.
Az országos rendőrfőkapitány-helyettesi beosztást 2006. július 15-től töltötte be Szabadfi Árpád dandártábornok, aki tegnap délelőtt régi-új irodájában kirakta táskájából személyes dolgait, majd ott folytatta, ahol másfél éve abbahagyta.

Szabadfi Árpád dandártábornok másfél éve bepakolt a táskájába. Visszatérve ismét berendezi irodáját személyes tárgyaival. Fotó: B. A.


– Miután az országos főkapitányságon összecsomagoltam, s átadtam az irodámat, az úton hazafelé és Győrbe érve is kellemes érzések töltöttek el. Az utóbbi időben kifejezetten erre készültem, s tudom, hogy egy jó közegbe tértem vissza – mondta Szabadfi tábornok.

– Akkor nem igaz, amit a rossz nyelvek terjesztenek, hogy a váltást bukásként éli meg?

– Semmiképpen nem értékelem bukásként, hiszen aki ismer, tudja, hogy sohasem a pozíció a kihívás nekem, hanem a feladat, amit meg kell csinálni. Akkor azt a feladatot kaptam Bene László altábornagytól, hogy építsük ki az „egyhelyetteses" struktúrát, ami számos ok miatt nem sikerült, nem volt rá lehetőség. A jelenlegi országos főkapitány, Bencze József altábornagy hivatalba lépésekor kérte, az első néhány hónapban segítsem a munkáját, s végig korrektül állt kérésemhez, hogy ez idő letelte után visszakerüljek Győrbe. A visszatérésem nem volt bukás, hanem örömteli feladat.

– Most mi a kihívás?

Gorgosilits Fábián ezredes továbbépítette azt, amit én távozásomkor hátrahagytam. Nekem azt kell folytatnom.
– A schengeni csatlakozás szép és emberes feladat, ebben nagyon sok teendő van még.

– Onnét „magasról" hogy látta a megyében folyó rendőri munkát, s ez alapján milyen tervei vannak?

– Amikor általános helyettes lettem, jó főkapitányságot hagytam hátra. Örömmel tapasztaltam – országos szintről láthattam –, hogy a megyében milyen eredmények vannak. Úgy gondolom, azt amit elértünk az én vezetésemmel hat év alatt, Gorgosilits ezredesnek sikerült erősíteni, stabilizálni. Ott fogom folytatni, ahol a megye most áll, s ehhez fogunk új elemeket hozzátenni. Ezek kimondottan a határ lebontásához kapcsoló bűnügyi és közbiztonsági feladatok. A kiemelt bűncselekmény kategóriákban tovább kell erősödni, a bűnügyi mutatókban a főkapitányság jóval az országos átlag felett teljesít.

– Milyen feladatok kötődnek a rendőrség-határőrség integrációhoz?

– A határőrség-integráció után nagy feladat lesz az embercsempészet kezelése, a mélységi ellenőrzés. A járőrök ellenőrző munkáját erősen meg kell támogatni a bűnügyi felderítőmunkával, mely a szervezett embercsempészetre irányul, mivel az unióban ezek alapján fognak bennünket megítélni.

Személyi változások várhatók?

– Mindent szakmai szempontok alapján ítélek meg, s ez a személyzeti munkában is érvényesül. Bizonyos vagyok benne, hogy a schengeni csatlakozással összefüggésben lesznek személyi mozgások, de nagy változásokra nem kell számítani. Fontosnak tartom, hogy a bűnügyi felderítési mutatók mellett a kapitányságok hatékonyan reagáljanak azokra a jelenségekre, amelyek a lakosság és az önkormányzatok szempontjából kiemelten fontosak.

– Mi a legfontosabb feladat?

– Gyorsan dönteni kell az integrációhoz kapcsolódó kérdésekben, hogy a január elsejétől felálló szervezetben a vezetők és a beosztottak stabilnak érezzék helyüket.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2007. november 16. 11:56
    „Na, most aztán reszkesetek betörők! Mint látni a képen azért a biztonság kedvéért elteszi a laptopját, nehogy úgy járjon mint Borkai úr Győr polgármestere! Derék rendőreink azóta is bottal ütik a nyomát!
    Persze a Fehérgalléros Bünözők köreit most sem fogja zavarni, hisz élik világukat zavartalanúl! Természetesen a Jog Hiénái védelmében! Gondolom sok olvasótársam csak les mint "jani a moziban" és kapkodja a fejét, hisz nem érti miről is írok! Hát persze, hogy nem, ha a sajtó cenzúra mindenek felett él és virúl a hirközlések felett, már több mit tíz éve! Persze jó lenne tudni, hogy a bünügyek felderítéséhez elég a "farmernadrág és a pisztolytáska" az autópályra, egy Főkapitánynak?
    Igaz, a lovaggáütéshez elég volt!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néma járvány: a csontritkulás

A Béres Egészség Hungarikum Index felmérése során megkérdezettek 23%-a semmilyen választ nem tudott… Tovább olvasom