Kisalföld logö

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina 0°C | 9°C Még több cikk.

Sorban újítják fel a szökőkutakat Győrben - fotók, videó

Sorban újítják fel a szökőkutakat Győrben - fotók, videó
Szökőkút-felújítási programba fogott a győri önkormányzat. Idén két helyen dolgoznak.
A győri Bisinger sétány közepén található szökőkútnál tartott sajtótájékoztatót pénteken két alpolgármester, Radnóti Ákos és Fekete Dávid, hogy bejelentse: Kerényi Jenő 1970-ben készült Faun és nimfák című alkotását is felújítják idén. A munkálatok során a 9 méter átmérőjű medence mozaikburkolatát kicserélik, elvégzik a szükséges szerkezeti javításokat, a repedések helyreállítását, megtisztítják a mellvédfalat, a bronzszobrokat és a szobortartó kőtömböket. A tönkrement vízgépészeti rendszert is felújítják, hogy helyreállítsák az eredeti vízképet. A talapzatban újra működni fog a világítás.
 


Radnóti Ákos kifejtette: 2014-ben számba vették a városban található, a Győr-Szol Zrt. kezelésében található szobrokat, domborműveket, szökőkutakat, csobogókat és egyéb alkotásokat. Összesen 250 ilyen van. Elhatározták, hogy programot indítanak a rossz állapotúak rekonstrukciójára. Ennek részeként hozták rendbe tavaly a megyeháza téri szökőkutat, a Radó-szigeti Vénusz-szobor csobogóját és a Kuopio parki csobogót is.

 


Idén a Bisinger sétányon kívül még egy helyen lesznek munkálatok. Felújítják a Hotel Rába előtti, Borsos Miklós által 1976-ban készített műalkotást és csobogót, amely az Ölelkező formák címet viseli. Ott ugyancsak elengedhetetlen a vízgépészeti rendszer teljes korszerűsítése. A szakemberek új gépházaknát építenek és vízforgatásos rendszert alakítanak ki. Emellett többek között a márvány szobortestet is megtisztítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt napot tartottak a győri laktanyában - Sok-sok fotó!

Nyílt napot tartottak a győri laktanyában - Sok-sok fotó!
A látogatók bejuthattak a hétköznapok során szigorúan őrzött katonai objektumba. Tovább olvasom