Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 1°C Még több cikk.

Sikert aratott a győri Vaskakas Bábszínház New Yorkban

A Vaskakas vezetőjének számításai szerint legalább ezer nézője volt az előadásaiknak.
Sikert aratott kéthetes New York-i vendégszereplésén a győri Vaskakas Bábszínház és a Fitos Dezső Társulat, ahol egy újabb meghívás lehetősége is felvetődött; egy jövő nyári washingtoni fesztiválon való részvétel került szóba - mondta Kocsis Rozi, a bábszínház igazgatója szombaton, hazaérkezésük után.

A Blattner-díjas bábszínész kiemelte, hogy A suszter álma és a Metamorfózis című kompozícióval sikert arattak a tengeren túl.

"Produkciónkat egy érdeklődő elismerően igazi Broadway-shownak nevezte" - fűzte hozzá. A magyar művészek a Grand Streeten álló Abrons Arts Centerben, továbbá a Magyar Házban és egy iskolában léptek fel. Két hét alatt összesen tizenkét előadás tartottak. A suszter álmát, ezt a különleges tánc- és bábszínházi előadást - amely a magyar néptánckincsre épül - a győri társulat igazgatója rendezte. A suszter és felesége szerepét Fitos Dezső és Kocsis Enikő Harangozó-díjas táncművész alakította.

A Metamorfózisban fehér zsebkendőkből varázsoltak madarakat és elefántot, lovagló cowboyokat és szerzeteseket a bábművészek: Kocsis Rozi, Rab Viki, Ragán Edit és Szúkenyik Tamás. A tárgyanimációs produkciót Krzysztof Rau professzor állította színpadra.

A megértést nyelvi probléma nem akadályozta, ugyanis mindkét produkció a zene, a tánc és a mozdulat nyelvén, s nem a szó, a beszéd révén szól a közönséghez. A New York Times ajánlót jelentetett meg rövid méltatással a darabokról, s főként a gyerekek figyelmét hívta fel a produkciókra. Ezen túl a helyi magyar rádió és a magyar nyelvű újság is foglalkozott a magyar művészek vendégjátékával - jegyezte meg Kocsis Rozi.

A Vaskakas vezetőjének számításai szerint legalább ezer nézője volt az előadásaiknak. Ezzel kapcsolatban felelevenítette, hogy az iskolai előadás után a kilencéves gyerekek leveleket írtak a Metamorfózisról a magyar művészeknek, és megköszönték az élményt.

Olvasóink írták

  • 1. centralasian2 2012. október 15. 13:48
    „Amerikában nyilván vevők lennének a lézerkardos motoros farkasra is amit ők Piroska és a farkasnak neveznek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyafogathajtó kupától a vasútmodell kiállításig: szemezgess a hétvégi megyei programokból!

Gyűjts ötletet a hétvégi szabadidő eltöltésére, szemezgess a megyei programokból: Kutyafogathajtó… Tovább olvasom