Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Sikeresen záróvizsgázott négy osztatlan mérnöktanár Győrben

A Széchenyi István Egyetem egyik legtradicionálisabb képzése a mérnöktanári.
Az idei nyári záróvizsgákon első alkalommal - sikeresen - záróvizsgázott négy osztatlan mérnöktanár szakos hallgató a nappali tagozaton. Kiváló minősítéssel végzett a gépész-mechatronika szakirányú Lendvai Bence és Nagy Péter, a közlekedési szakirányú ÁcsDávid és Szakács András.

Dr. Vásárhelyi Zsuzsanna docens kérdésünkre hangsúlyozta, hogy ez egy történelmi esemény. Nem csak a Tanár-és Tanítóképző Tanszéken, hanem az egyetem műszaki karain is. A 2012. évi kormányrendelet alapján ugyanis a 2013/14. tanévtől lehetőség nyílt a nappali tagozaton az 5 éves, egyetemi szintű osztatlan mérnöktanár képzésre.

Az igazi újdonság az, hogy a sikeres akkreditációt követően, az országban egyedülállóan csak a Széchenyi István Egyetem tudott ilyen képzést indítani. Igaz, hogy szerény hallgatói létszámmal, de öt év óta, s jelenleg is, csak Győrött folyik az osztatlan mérnöktanár szakon ilyen képzés. Pedig nagy szükség lenne még több és jól felkészült mérnöktanárra a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban és szakiskolákban  – mondta az egyetemi oktató.
A levelező tagozaton 8 mérnöktanár mesterszakos végzett, mindannyian kiváló minősítéssel zárták széchenyis tanulmányaikat.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták az idei Szent László díjakat, majd ünnepi körmenet indult Győrben - fotók

Átadták az idei Szent László díjakat, majd ünnepi körmenet indult Győrben - fotók
Szent László király ünnepének vigíliája kedden szentmisével kezdődött a győri… Tovább olvasom