Kisalföld logö

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 8°C Még több cikk.

Siker! Kiemelték a Rábába gurult és elsüllyedt autót - friss infók, fotók!

Siker! Kiemelték a Rábába gurult és elsüllyedt autót - friss infók, fotók!
A búvárok fél napot keresték a folyóban az elsüllyedt Lanciát, aminek tulajdonosa feltehetően nem húzta be a kéziféket, ezért gurulhatott a jármű a Rábába. Lezárták a győri Rába kettős hidat a mentés érdekében.

Szerda, 11.19


Még egy utolsó képgaléria a szerdai nagy autómentésről - fotók: Béres Márton

23.26 - Éjfél előtt sikerült a Rába fogságából kiszabadítani a Lanciát. A kocsit a Rába kettős hídra emelték ki.

 
Siker! Kiemelték a parkolóból a Rábába gurult és elsüllyedt autót
 
Siker! Kiemelték a parkolóból a Rábába gurult és elsüllyedt autót - fotók: Bertleff András

21.01 - Még mindig küzdenek a búvárok és a mentőcsapat tagjai, de az autót egyelőre nem sikerült kiemelni

 
Fotók: Bertleff András

19.48 - Lezárják a Rába kettős hidat

"A Rábába gurult autó mentése miatt várhatóan 20.30 körül a katasztrófavédelem és a rendőrség lezátja a Rába kettős hidat. A lezárás ideje alatt a forgalmat - beleértve az autóbusz közlekedést is a Petőfi hídra terelik" - közölte Máthé-Tóth Péter, a Győri Útkezelő Szervezet tájékoztatásért felelős mérnöke. 

19.04 - Úgy tudjuk, a Rába kettős hídra próbálják meg kiemelni a szakemberek az autót.
 
Fél nap keresték, majd mentették a Rábába gurult autót Győrben - fotók: Beledi Márta (Tudósító)


19.02 - Közben érdekes információkat osztott meg szerkesztőségünkkel egy, a Rábában gyakran horgászó férfi. Elmondása szerint teljesen logikus lépés volt a búvárok részéről, hogy a kocsit messzebb keresték a merülés feltételezett pontjától, mivel a Rábának ez a szakasza általában mély és gyors sodrású.

"A csónakház környékén ugyanakkor nagy kövek bújnak meg a folyópart közelében. Véleményem szerint ezek egyikébe akadhatott meg a kocsi" - tette hozzá a horgász.  

18.54 - Úgy döntöttek a szakemberek, hogy bár hamarosan sötétedik, megpróbálják még ma kiemelni a bajba jutott kocsit. A helyzetüket nehezíti, hogy a kocsi árral szemben fekszik. A tervek szerint emelőballont helyeznek el a kocsiban, de ezt valószínűleg csak a szélvédő betörésével tudják elérni. Folyt. köv innen. 

18.22 - Megtalálták a búvárok a Rábába gurult autót. A dolog pikantériája, hogy ott lelték meg a Lanciát, ahol a kocsi elsüllyedt, a Spartacus evezős csónakház közelében. "Az autót még ma ki akarják emelni" - közölte kollégánk a helyszínről.

 
Megtalálták a búvárok a parkolóból a Rábába gurult és elsüllyedt autót - fotók: Bertleff András
  
17.15 - A búvárok egyelőre befejezték a keresést a Rába körülbelül 200 méteres szakaszán. Öt csónakot vetettek be, kutatták a töréseket a víz felszínén, de egyelőre nem találták meg a folyóba gurult autót.

A katasztrófavédelem szakemberei sötétedésig keresik az autót a Cziráky-emlékmű magasságában - jelentette a Kisalföld munkatársa a helyszínről. Utóbbiból következik, hogy az autót feltehetőleg a Mosoni-Dunába vitte a Rába sodrása.

Úgy tudjuk, a keresést szerdán is folytatják, ha addig nem sikerül megtalálni a kocsit.

15.50 - Még nem találták meg az elsüllyedt autót, most egy búvár is keresi a Rábában.

14.18 - Jött egy rendőrségi hajó, ami radarral keresi az autót,  éppen a Bástya sétányon túl jár, most onnan fordul vissza a híd felé. Az biztos, hogy az autót a Spartacus csónakház előtt látták utoljára, ott merült el a vízben. Megérkeztek a búvárok is.

13.06 -  Még nem találták meg az elsüllyedt Lanciát, aminek vízbegurulását maga a tulajdonos is látta, de már nem tudott mit tenni.  A rendőrség halradarjával keresik majd hamarosan az autót, és miután megtalálják, a búvárok dolga lesz, hogy alacsony nyomású párnával megkössék.

Közben változott az elképzelés arról, miként húzzák ki a járművet a vízből: mivel a híd teherbírása 20 tonnás, a daru pedig 32 tonnát nyom, ezért nem állhat a víz fölé. Feltehetően elvontatják majd az autót addig a pontig, ahol már biztonsággal kihúzható, ez már a Mosoni-Duna partján lesz. 
Innen gurult a Lancia a Rábába. Fotó: Bertleff András

11.55 - A víz kb. 3-4 m mély azon a szakaszon, ahol elsüllyedt az autó. A jármű még nincs meg, de a tűzoltók azon is tanakodnak, hogy miként húzzák ki az autót, hiszen a nemrég felújított rakpartra nem helyezhetik a járművet, kárt tenne a burkolatban. Ezért valószínű, hogy a daru a Rába kettős hídra áll és onnan húzza ki majd az autót.

 
A parkolóból a Rábába gurult és elsüllyedt egy autó Győrben. Fotók: Bertleff András
11.30 - Egy hölgy vezette a Lanciát, és feltehetően nem húzta be a kéziféket, ezért gurulhatott a jármű az El Paso parkolójából a Rábába. A víz mintegy kétszáz méteren át sodorta az autót, a Virágpiac vonalában végül elsüllyedt. Most a tűzoltók csónakkal próbálnak a nyomára akadni. Elképzelhető, hogy ez csak jó pár órás keresés után sikerül, és lehetséges, hogy búvárok is segítik majd a munkát.
 

Korábban írtuk:

A győri Zeichmeister utca egyik szórakozóhelye mellett besodródott egy autó a Rábába.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt kutyavécét raktak ki Adyvárosban

˝Egy adyvárosi kutya se képes maga után takarítani˝ - ez a felirat szerepel azokon a kutyavécéken,… Tovább olvasom