Kisalföld logö

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 4°C Még több cikk.

Sérült fiatalok új egyesületben

Camelot néven alakult meg a mozgássérült fiatalok győri egyesülete. Ide elsősorban a baleset vagy betegség miatt mozgássérültté vált embereket várják, de azokat is szívesen látják a Máltai Szeretetszolgálat Amade utcai központjában, akik csupán érdeklődnek irántuk.
A tagok között van, akit autóbaleset köt immár végérvényesen a kerekes székhez, az elnök Barsi Tibor pedig évekkel ezelőtt a sekély vízbe ugrott fejest az Aranyparton és e balesetben tört el a csigolyája.
– Az információt valamennyien kiemelten fontosnak tartjuk, mint ahogyan azt a lelki hátteret is, ami a maradandó változás feldolgozásában segíthet – szögezi le elöljáróban Barsi Tibor elnök.

– Hetente egyelőre tizenöten-húszan jövünk össze, reményeink szerint idővel azok is csatlakoznak hozzánk, akik ma még nem vagy csak ritkán moccannak ki otthonról. A személyes részvétel az önálló klubélet alapja lehet, ki-ki a maga ötleteivel is előrukkolhat. Szó sincs a megyei egyesülettel való rivalizálásról, többre tartjuk a jó kapcsolattartást és egymás segítését.

A Camelot a csoportépítés terén elsősorban a háziorvosok támogatására számít, hiszen a sérültek és hozzátartozóik először velük kerülnek kapcsolatba. Éppen ezért az alapítók kezdetben a rendelőkbe juttatják el az egyesület szórólapjait, a listát, amivel a sérült fiataloknak segíteni szeretnének. A személyi segítőszolgálatot például a máltaisokkal együtt tervezik, hírlevelet adnak ki és hasonló feladatokat ellátó külföldi szervezetekkel is felvennék a kapcsolatot.
Dirák Rita elnökhelyettes hét éve egy budapesti cég ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Egy autóbalesetben tört el a gerince, s ezzel együtt az élete is kettétört. Elvesztett mindent, amit fontosnak érzett. Csupán kisfia és édesanyja szeretete maradt menedékként, ám ezzel együtt önmagával vívta meg a legnagyobb harcot. A fiatalasszony időközben elvált, de ma már önállóan neveli és egyengeti fia útját. A hozzá hasonló helyzetbe kerülőknek nyújtana jobbot. Társaival együtt olyan otthonház kialakítását reméli, ami megkönnyítheti a maga és a sorstársak életét. Ez ügyben már vendégül hívták a győri polgármesteri hivatal lakásirodájának vezetőjét és mindent megtesznek azért, hogy a céljuk valóra váljon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új munkahelyek Kunszigeten

Míg Győrött több cég leépíti alkalmazottainak létszámát, Kunszigeten új munkahelyeket teremt a… Tovább olvasom