Kisalföld logö

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

Segítségre vár olvasónk

Győr - Április 2-án írtunk arról a családról, akik utolsó segélykiáltásként lakáshitelük miatt írtak SMS-t.
Férj és feleség mindketten az egészségügyben dolgoznak, devizaalapú hitelt vettek fel a lakásukra, amely most bedőlni látszik. Mivel több olvasónk is kérte, megadjuk a család bankszámlaszámát, aki tud, segíthet: Raiffeisen Bank: 96712007 81685001.

Olvasóink írták

 • 12. andy 2009. április 14. 15:09
  „Kívánom 1olvasó, hogy sikerüljön :) Legyen feladataidhoz mindig egészéged és pozitív szemléleted :)
  Amit megtanulunk megoldásként, az később is segítséget jelent a mindennapokban :) Üdv.: Andy”
 • 11. 1olvasó 2009. április 14. 14:57
  „Teljesen igazad van Andy! Ezért nem kérek segítséget, főleg a nyilvánosságtól nem, hanem küzdök tovább ahogy eddig is.”
 • 10. andy 2009. április 11. 17:03
  „Jirzi1, bocsi, de nem fikázás volt. Mit írtál, igaz. Én csupán a szemléletváltást jeleztem. Háboroghatunk az általunk megváltozhatatlanról, de szerencsésebb azzal foglalkozni, amire személy szerint befolyással bírhatunk önmagunk életterületén. S írhatom, hogy 3 gyermekes családként, mindig önmagunkra számíthatunk. Megértem a nehéz helyzetben élőket, nekünk is nehéz, de nem másokra s körülményekre való felelősség átruházás a megoldás, sorsunk és családunk sorsa irányításában. Hány család van csendben, s lehet lényegesen kilátástalanabb helyzetben...”
 • 9. jirzi1 2009. április 11. 12:28
  „Nem egymást kell fikázni .Mit tud csinállni akinek két gyereke van 2 helyen melózik és nem él meg?Nem lehet hogy egy kicsit sok az adó? A bankoknak adnak mentőövet mert abból nekik is jut.Miért nem úgy adják a banki mentőövet hogy odaadják a lét a melósnak ,visszafizeti a hitelét ?Az ember is jól jár a bank kintlévősége is megszűnt.Tudom ez csak álom.”
 • 8. andy 2009. április 11. 11:24
  „Bocsi: jav.: kívánom :)

  S érdemes Ficánka blogját minden elkeseredett, nehéz körülmények között élőnek olvasnia. Tanulságos :)”
 • 7. andy 2009. április 11. 11:19
  „Oksi :))
  Valóban elég egy rossz döntés, ami hatványozódhat későbbiekben. De sohase érezd magad tehetetlennek, mert ez viszont önkorlátozásként képes jelentkezni.
  Kívánok neked sikerüljön olyan másodállást találnod, ami időben, feladatban és jövedelemben segítséget jelent számodra: Andy”
 • 6. Catherina 2009. április 11. 11:03
  „nem bántottál meg legalábbis engem nem andy. Én is pontosan tudom, éveim, élettapasztalásaim okán is, hogy mi minek a következménye, beleszámítva az előre nem látott társadalmi, valamint családi összeomlást is, jelen helyzetre vetítve közel a maximumot bevállalva sem jut előbbre a szorgos kis hangya, a dühítő. Önironikusan bár, de a mai helyzetben valóban tehetetlenségben válaszoltam ezeket a sorokat, hogy lássák, másnak is van szinte lehetetlenségig megoldatlan gondja, baja. Már a múltkori családnál is akik írtak rá véleményt,lefikáztak, hogy mért ítélem el ezt a módját a problémamegoldásnak. Mert dühít, mert ez a legkönnyebb, hogy kérek és kapok, ha kapok, ha bevállalom ország-világ előtt a csóróságom, ők kaptak, munkát, kenyeret, pénzt, stb....na, hát iylenkor bennem is felmeyg a pumpa. Ezért írtam, hogy tudják, nincsenek egyedül, és nekünk magunknak kell megoldani.”
 • 5. andy 2009. április 11. 09:03
  „No most akkor én is álljak be a sorba a jelenlevő egzisztenciális gondjaim miatt? Megtehetném, de nem teszem. Nem a problémára, hanem annak megoldására kell fektetni hangsúlyt, szerintem. A kitartás, céltudatosság, s a konkrét cselekvés, ami előre viheti probléma megoldását. Egyszerűen az a tény, hogy saját életem nehézségéért nem másokat, nem körülményeket okolom, hanem felmérem, hogy miért alakult ki ez a helyzet, s levonva az ebben rejlő tanításokat, lehet megoldani helyzetet. Mindenre van megoldás :) Elnézést, ha keményebb voltam s akaratlanul is megbántok bárkit is véleménnyemmel.”
 • 4. Catherina 2009. április 11. 00:20
  „Josh30! ha oda nem sikerül, küld az enyémre azt a mentőövet, hidd el, itt is jó helye lesz! 117-73377-800-37772 OTP kötőjelek nélkül! kösz, aztán továbbítani is lehet akár külföldre is, hátha arról jön meg a hajó! - vagy túl kevés kuka lesz annyi hajléktalannak ami ezután jön majd...”
 • 3. Josh30 2009. április 10. 23:24
  „A netbankom visszadobja a számlaszámot. Szerkesztőség, biztos, hogy jó?

  Catherina, 1olvasó, igazatok van: ez tényleg nem a megoldás. Ez csak mentőöv. Ettől még be kell dobni, ha már csónakot építeni nem tudunk...”
 • 2. 1olvasó 2009. április 10. 21:26
  „Valóba a fél országnak el lehetne kezdeni gyűjteni! Én sem vagyok jobb helyzetben, GYESEN egyedül. Sajnálom őket is, magamat is és mindenkit akit ez a válság ilyen helyzetbe sodort, de nem ez a megoldás úgy gondolom.”
 • 1. Catherina 2009. április 10. 20:21
  „Ilyen alapon én is beírhatnám, ráadásul albérletben lakom, 5 hűnapja nem tudom fizetni a rezsit, banki költségeket, net is addig lesz amíg a telefonegyirányusítás után ki nem kapcsolják, ráadásul még két gyerek taníttatásáról is gondoskodnom kell egyedüli eltartóként, igaz munkaheylem van, de befagyasztották a fizetést egy évig bruttó 80 ezerre. ...és nem vagyok egyedül ,elárulom! Másodállást keresek a szabadnapjaimra, - tényleg, ha tud valaki segíthetne, kösz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csillag a liberális gazdaságpolitikáról

Túl nagy az adóék, nem jó a befizetők és a nem befizetők aránya, így elfogyott a pénz, a belföldi,… Tovább olvasom