Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 17°C Még több cikk.

Segítség a holtmarosi árváknak

Rendszeres pénz- és természetbeni adományokkal támogatja a szabadhegyi református gyülekezet a holtmarosi Tulipán-árvaház működését. A húsz főre épített intézményben jelenleg tizennégy magyar gyermek talált otthonra, szeretetre.
Wass Albert egyik lelki végakaratának tett eleget a holtmarosi református gyülekezet és a neves íróról elnevezett alapítvány azzal, hogy magyar árvák befogadására gyermekotthont építettek a Maros menti településen. Jelenleg tizennégy lakó él az intézményben, amit a pápai ifjúsági közösséggel együttműködve rendszeres pénz- és természetbeni adományokkal támogat a győr-szabadhegyi református gyülekezet.

– Figyelmet érdemel az a töretlen akarás, amellyel erdélyi testvéreink megmaradásukért küzdenek. Ezért segítjük a válaszúti Kallós Zoltán Alapítvány, a magyarigeni református templom mellett a gyermekmentő holtmarosi Tulipán-otthon működését is – hangsúlyozta Lentulai Attila, a pápai református egyházmegye esperese, győr-szabadhegyi lelkipásztor.

A következő szállítmánnyal húsvét után indul az egyházmegye kisbusza a Marosvásárhelytől ötven kilométerre fekvő, jelentős magyar többségű faluba.

Ehhez most szervezik a gyűjtést a győr-szabadhegyi reformátusok. Minden jó szívvel felajánlott adományt elfogadnak: pénzt, terményeket, tartós élelmiszert, mosóport, tisztálkodószereket és kis mennyiségben ruhát is, amit Győrben a József Attila utca 31. szám alatti esperesi hivatalban vesznek át a támogatóktól.

Wass Albert emléke Holtmaroson. A Tulipán-árvaházat részben a Czegei Wass Albert Alapítvány működteti, amelynek mentora a neves író egyik fia. Az intézmény a falu református templomának szomszédságában épült, ahol sok éven át őrizték Wass Albert hamvait, amíg engedélyt nem kaptak a temetésére.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavaszi takarítás: együtt a természetért

Az erdők, mezők és vízpartok tavaszi takarítására szerveznek a hétvégén akciót a vadász- és… Tovább olvasom