Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Segítő egyesület a nagycsaládokért

Az elmúlt hónapokban egyre gyakrabban adott hangot véleményének a magyar közéletben a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE).
A nyugat-dunántúli régióközpont vezetője, a győri Família egyesület elnöke, Szabó György a Kisalföldnek elmondta, hogy elsődleges feladatukként fogalmazták meg a nagycsaládosok érdekképviseletét.
– Kevesen gondolják át tudatosan, hogy az állam legfontosabb „alkatrésze" a gyermek. Nevelésének, taníttatásának, így a munkaerő újratermelésének aránytalan anyagi terhét, a családok számát tekintve a négy-öt százalékot kitevő nagycsaládosok vállalják – vélekedett Szabó György.

– Egy társadalom testi-lelki egészsége, létszámbeli gyarapodása a legfontosabb nemzeti kincs. A termékenységi mutatót értők és a nyugdíjrendszer anyagi fedezetének összeomlását előre látók csak a megfelelő számú gyermekszületések számában találják a kiutat.
A győri elnök elmondta, hogy az értékőrzés és az érdekképviselet mellett rendszeres adománygyűjtéssel, elosztással, kulturális, egészségvédő és gyermekjóléti szolgálattal segítik a nagycsaládosokat.

Az egyesület jóváhagyott tervekkel rendelkezik és támogatókat keres, hogy a győri önkormányzattól öt évre bérbe kapott irodát és raktárt komfortosítsa.
– A Szigethy Attila úti helyiségekben a vizesblokk hiányzik. Nagyon jó lenne, ha a győri és a környékbeli kereskedők és vállalkozók segítenének az egyesületünknek abban, hogy például a szükséges építőanyagokhoz, berendezésekhez, a legfontosabb szakmunkákhoz hozzájárulnának vagy kedvezménnyel segítenék egyesületünket.

(Az egyesület elérhető a 96/517-963-as telefonszámon, vagy a gyor@familia12.t-online.hu e-mail címen.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márciustól új városházi szervezet

Hatékony és évente minimum 20 millió forintos megtakarítást jelent a győri polgármesteri hivatal működésének új struktúrája. Mint Borkai Zsolt polgármester a tegnapi városházi sajtótájékoztatón elmondta, a február 8-i közgyűlés elé kerülő előterjesztése a jegyzővel és a képviselői Fidesz-frakcióval közös döntés alapján készült. Tovább olvasom