Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Sebességmérő figyelmeztetésül

Sebességmérő berendezés figyelmezteti a Győrbe, Kismegyerre a Sági úton autóval érkezőket: ideje lassítani.
Még egy őszi, az önkormányzati választások utáni helyszíni bejáráson kérte az útkezelőktől a lakóterület képviselője, Simon Róbert Balázs alpolgármester: tenni kéne valamit a Kismegyerre bevezető Sági úton (8222. főút), hogy figyelmeztessék az autósokat a lassításra, balesetveszélyes a hely. A megoldást a város útkezelő szervezete az állami út gazdájával, a Magyar Közút Kht.-val közösen kereste és találta meg. A Fehérvári út régi nyomvonalán volt egy sebességjelző berendezés, amely a 81-es főút átépítése után feleslegessé vált.

Ezt újították fel a Vill-Korr Kft. közreműködésével, s tegnap a megoldást kérő képviselő és Németh Zoltán alpolgármester jelenlétében át is adták.

A berendezés az útburkolatba épített hurokdetektor segítségével jelzi a lakott terület határát átlépő autónak, milyen sebességgel érkezik, csökkentse a tempót a megengedett értékre. A berendezéstől távolabb pedig jól láthatóan ott áll egy rendőr is... Közelről derül ki, nem igazi, hanem afféle „pléhrendőr" (forgácslapból), amiből már megyénk főútjai mentén, lakott területeken a községekben látni néhányat. Győrben ez az első.

A csütörtökön átadott sebességjelző berendezésből sincs több. A 14-es főúton lévő csak az 50 kilométeres óránkénti sebességre figyelmeztet, a Tesco hipermarket előtti műszerek pedig azt jelzik, milyen tempóval érdemes haladnunk, hogy a következő jelzőlámpánál várakozás nélkül zöldet kapjunk.

Az idei győri tervekben szerepel számos csomópont átépítése, biztonságossá tétele, és mint Németh Zoltán alpolgármester elmondta, szeretnék megvalósítani az Ifjúság körút tehermentesítését is a tervezett új úttal.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét tolvaj járt a győri a városházán

Tolvaj járt szerdán ebédidőben a győri városházán. Ez már a második lopási ügy négy hónapon belül. A Kisalföld november 2-án számolt be arról, hogy ismeretlen tolvaj ellopta Borkai Zsolt polgármester 380 ezer forintot érő hordozható számítógépét. Valaki bement az első emeleten lévő ügyviteli irodába, s míg a kolléganők ebédelni voltak, pénztárcákat és mobiltelefonokat vitt magával. Tovább olvasom