Kisalföld logö

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 3°C | 19°C Még több cikk.

Revita TV - nemcsak kábelen

A Revita Televízió elnyerte azt a helyi frekvenciát, mely lehetővé teszi, hogy Győrben és környékén is nézzék műsorát.

Dani András, a Revita TV vezérigazgatójának reményei szerint néhány hónapon belül már nemcsak a helyi kábelrendszeren lesz fogható a Revita adása, hanem az elnyert sugárzási jognak köszönhetően a megyeszékhely környékén mindenhol.

– Nemrég írtam alá az ORTT-nél (Országos Rádió és Televízió Testület) a műsorszolgáltatási szerződést, így már hivatalosan birtokoljuk a „Győr 47. csatornát". Sokan várták már, hogy a megyeszékhelyen ismét frekvenciával rendelkező televízió sugározza adását. Egy nemzeti kincs került a birtokunkba, melyet csak az arra érdemes médiumoknak ítélnek oda.

– Mivel jár egy frekvencia működtetése?
– Egyelőre nagy beruházással, kiadásokkal, de természetesen azért vágtunk bele, mert egyrészt ez kitörési lehetőség a marketingpiacon, másrészt szeretnénk azokat a nézőket is kiszolgálni, akikhez eddig nem jutottunk el.

– Mennyivel több nézője lesz a Revitának, mit lehet tudni az új adóról?
– Számításaink szerint körülbelül huszonöt százalékkal nő az elérhető nézőszámunk, de biztosat csak akkor lehet mondani, ha elkezdjük a próbasugárzást, mert a domborzati viszonyok, valamint az adóberendezés fizikai elhelyezése is nagymértékben befolyásolják a vételi lehetőségeket. Egy modern készüléket fogunk beüzemelni, mely később alkalmas lesz kisebb átalakítással digitális műsorszórásra is. Két objektumot jelöltünk meg a kivitelezés lehetséges helyszíneként, az egyik egy víztorony, a másik pedig a szabadhegyi tévétorony. A megvalósítás tervezett költsége mintegy hat-hét millió forint.

– Miért lesz ez jó a Győrhöz közeli falvakban élőknek?
– Azért, mert újabb információs forrás nyílik meg számukra. Híradónk eddig is foglalkozott a régiót érintő hírekkel, a szomszédos települések aktuális témáival, de eddig az ott élők csak az internet segítségével, honlapunkon láthatták viszont ezeket a tudósításokat. Emellett úgy gondolom, sportműsorainkat és tematikus magazinműsorainkat is szívesen fogadják majd. A kézilabda- és a labdarúgó-mérkőzéseket már eddig is sokkal többen látták a televízióban, mint a helyszíneken, s mivel a nézők jelentős része Győr környékéről érkezik, ők is szívesen fogják újraélni közvetítéseink során ezeket a sportélményeket. Egyébként a televízió szerepe egy helyi közösség életében meghatározó. Minden modern gondolkodású város vezetősége megpróbálja maximálisan kihasználni azokat a lehetőségeket, melyeket egy helyi televízió adhat a polgárokkal való kommunikáció terén. A közgyűléseket például szinte minden megyeszékhelyen élőben sugározza a helyi televízió. Ahhoz, hogy ez jól működjön, meg kell teremteni a megfelelő hátteret mind technikai, mind humán erőforrás tekintetében. Ezt a Revita TV tizennégy éves kitartó munkával megtette.

M. P.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranytollak, vándordíjak

Kedden a győri Lapcom székházában az idei sajtónapi díjazottak átvették elismeréseiket. Tovább olvasom