Kisalföld logö

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 19°C | 31°C Még több cikk.

Reszkessetek, vérszívók! Indul az újabb szúnyoggyérítés Győrben

A légi beavatkozások mellett lesz földi melegködös gyérítés is, ha az időjárás engedi.
 
A Győr-Szol Zrt. július 11-én, csütörtökön és július 12-én, pénteken – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győr teljes területén, összességében közel 3400 hektáron.

A beavatkozás érinti a városi parkokat, ligeteket, a lakótelepeket valamint a peremkerületeket, vízpartokat, erdős részeket. (Amennyiben a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem lehetséges a gyérítés, a következő arra alkalmas napon újra megkísérlik a munka elvégzését.)

A légi beavatkozást földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas berendezés a tervek szerint ugyancsak július 11-én, csütörtökön és június 12-én, pénteken a koraesti órákban dolgozik Győr különböző pontjain. A gyérítés a korábbiakhoz hasonlóan Gyirmótot, a Dózsa rakpartot, a Rába-partot, a Püspökerdőt, Sárást, a bácsai csatorna környékét, Pinnyédet, Likócs területét, a Jedlik hídtól az Aqua Sportközpontig húzódó terület egyes részeit, a városi parkokat, ligeteket érinti. Elsősorban a vizes élőhelyek közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken kerül sor földi melegködös kémiai gyérítésre, összességében közel 2000 hektáron. Amennyiben az időjárási körülmények a tervezett napokon nem megfelelőek, a beavatkozást a következő napokon pótolják.

A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra katonai alapkiképzés Győrben - mutatjuk az elsőként esküt fogadó honvédeket - videó, fotók

Újra katonai alapkiképzés Győrben - mutatjuk az elsőként esküt fogadó honvédeket - videó, fotók
A sorkatonaság megszüntetése óta először tartottak kiképzést nem katonai iskolában végzett fiataloknak Likócson. Tovább olvasom