Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Republic: az eddigi legsikeresebb koncertjük Győrben

Győr – Az 1990-ben alakult Republic együttest a Győri Egyetemi Csarnok látta vendégül november 30-án.
Az est szervezője, és lebonyolítója a Rotary Klub volt. A teltházas koncertet minden idők legsikeresebb koncertjeként jegyzik.
A huszonhárom albummal büszkélkedhető Republic együttes mindig a kedvenc zenekarjaim közé tartozott. Felejthetetlen élményeket nyújtott eddigi összes koncertjük.

Mikor beléptem a csarnok ajtaján, meglepett hogy milyen sokan vannak. Rengetegen beszélgettek a bejáratnál. Amikor a ruhatár felé indultam, közel ötvenen álltak előttem, és mindenkinek azt az információt adták ki a pult mögül, hogy teljesen megteltek, nem tudnak további kabátokat tárolni. Hát jó, kézbe vettem le kabátom, és beléptem a küzdőtérre. Bármerre néztem tömegeket láttam: közel teltház. A szektorok teljesen megteltek, a küzdőtéren is alig lehetett elférni. Erőt vettem magamon, és megindultam a színpad felé. Éppen az előzenekar fejezte be szereplését, majd a Rotary Klub képviselője lépett a színpadra, és sorolta fel a koncert támogatóit. Az előzenekar után, Kerékgyártó Edina táncművész lépett a színpadra, és koreográfiájával emelte az est hangulatát. Ezután lépett színpadra a Republic.

Fotó: Czirák Melinda

Természetesen a „Neked könnyű lehet" című dalukkal kezdték a koncertet. Az együttest minden évben egy gyermekkórus kíséri, akiknek tagjait a győri iskolák kiválasztott tanulói képviselik. A tavalyi koncerten közel 300 főből álló diáksereg tombolta végig a koncertet, és segítették a koreográfiát. Az idén ezt is sikerült felülmúlni. A színpad mögött, valamint a jobb és baloldalon is le volt zárva egy-egy szektor a kórusnak. Bár nem számoltam meg, de közel 800 fős kórus gyújtotta meg a gyertyáját, és emelte a magasba a „Kék és Narancssárga" című szám alatt.

Fotó: Czirák Melinda

Bódi László, Cipő mindig képes volt az emberek megmozgatására. A koncerten sok új számot hallhattak a rajongók, hisz a „Fényes utakon" című legfrissebb albumukról több dalt is elénekeltek. A közönség soraiban szinte minden korosztály jelen volt: rengeteg fiatal, és felnőtt énekelte közösen a „Repül a Bálna" című slágerüket is. Mellettem rohangáltak kisgyerekek, előttem két fiatal pár tombolt, jobbról egy „bácsi" dúdolgatta az örökzöld slágereket.

Aki nem volt ott, az bánhatja. Minden idők egyik legsikeresebb koncertjét hagyták ki.

Olvasóink írták

  • 1. [H.e.M.ü] 2007. december 04. 00:34
    „HIÁÁÁNYZIK A REPUBLIC!

    [H.e.M.ü] - Seattleből”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingatag lakáslízingek

Ha lakáslízinggel kötött hitelszerződéssel megyünk a földhivatalhoz, úgy valószínűleg el fognak minket utasítani, mondta Dr. Sipos Gertrúd, a megyei Földhivatal vezetője. Tovább olvasom