Kisalföld logö

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -6°C | 1°C Még több cikk.

Rendőri közlekedési akciók

Az őszi-téli balesetek számának csökkenését célozta meg a megyében a rendőrség.
Az őszi-téli balesetek számának csökkenését célozta meg a megyében a rendőrség, amihez kapcsolódva a napokban két akciót is tartott – egyet a kerékpárosoknak, egyet az autósoknak – a győri kapitányság baleset-megelőzési bizottsága.

Elsőként a kerékpárosok akciójával indítottak a közlekedési rendőrök. A baleset-megelőzési bizottság titkára, Gerendai Sándorné főhadnagy elmondta:

– Az ősz beköszöntével a látási viszonyok egyre romlanak. Emiatt a kerékpárosok nagyobb veszélynek vannak kitéve. A balesetek számának csökkentése érdekében százkilencven láthatósági mellényt osztottunk ki a kétkerekűvel közlekedő gyerekeknek, felnőtteknek.

A bringások után az autósok következtek. A helyszín most Nyúl volt, ahol a helyi általános iskola diákjai a szabályosan közlekedő autósokat almával, míg a vétkes autósokat citrommal jutalmazták.

– Már hagyomány, hogy a Generali-Providencia Biztosítóval tartjuk az „alma-citrom" akciót, aminek ugyancsak a baleset-megelőzés, a szabályok betartására ösztönzés a célja, nem a büntetés – hangsúlyozta Gerendai Sándorné. Az akcióban 127 autóst ellenőriztek, 90-en kaptak almát, 37-en citromot. A jellemző hiányosság a biztonsági öv használatának elmulasztása és a vezetés közbeni mobiltelefon-használat volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spóroljon egymilliót, ha lakást vásárol

Hamarosan lerakják a Városrét, Győr új városrészének alapkövét. Az ünnepélyes ceremónia alkalmából az Engel Group pályázatot írt ki, amely az Üzenj a következő évszázadnak címet viseli. A Kisalföld által is támogatott pályázat keretében olyan rövid írásokat vár a cég, amelyek tükrözik, hogyan is képzelik a győriek városuk jövőjét száz év múlva. Tovább olvasom