Kisalföld logö

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 16°C | 26°C Még több cikk.

Reflexesek a csúcson

Koppenhága–Győr - A klímavédelmi ˝Áradat˝-ban Reflex-aktivisták is részt vettek, de ők csak a dán parlamentig vonultak.

Az ENSZ-konferenciának otthont adó Bella Centerhez már nem tartottak a tömeggel. Mint utólag kiderült: szerencséjükre.

Több mint száz magyar fiatal, köztük civil megfigyelőként a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) tagszervezeteinek – így a győri Reflex Környezetvédő Egyesület – munkatársai is részt vettek szombaton a koppenhágai klímavédelmi tömegmegmozduláson, a ˝Flood˝-on.

– Az ˝Áradat˝-ra vízcseppeket jelképező kék köpenyben érkeztek a résztvevők a világ minden tájáról. A zászlókat lengető, éneklő-kántáló emberfolyam békés hullámzással haladt végig az utcákon a parlament felé – mesélte Vági Krisztina, a Reflex aktivistája, akit Dániából hazafelé, útközben értünk el telefonon.

A Magyar Természetvédők Szövetségének aktivistái, így a reflexesek is részt vettek a klímaigazságot követelő koppenhágai ˝Áradatban˝.
A Magyar Természetvédők Szövetségének aktivistái, így a reflexesek is részt vettek a klímaigazságot követelő koppenhágai ˝Áradatban˝.

– A dán törvényhozás épülete előtt előadásokat hallgattunk a klímaváltozás hatásairól, az arra válaszoló rossz megoldásokról, illetve a nap- és a szélenergia hatékony hasznosításáról – mondta portálunknak Vági Krisztina.

 – Innen ment tovább a klímaváltozás helyett rendszerváltozást, klímaigazságosságot követelő ˝nagy üzenet˝.

A Magyar Természetvédők Szövetségét képviselő, erőszakmentességet valló zöldek, így a reflexesek sem tartottak tovább a tömeggel az ENSZ klímakonferenciájának otthont adó Bella Centerig. Ahogy vélik: szerencséjükre!

– A parlamentnél már érezhető volt némi feszültség, sejteni lehetett, hogy később, a város kijjebb eső részén valami rögtönzött akció készül.

A szegény előállított magyarok rossz időben voltak rossz helyen, vagyis éppen a randalírozók mögött - mondta Botár Alexa, az MTVSZ klímaprogram-vezetője.

Egyébként erre ilyen megmozdulásoknál mindig lehet számítani, hiszen a radikálisok, a potenciális tégladobálók előszeretettel épülnek be a békés tömegbe. A szegény előállított magyarok pedig rossz időben voltak rossz helyen, vagyis éppen a randalírozók mögött – említette portálunknak Botár Alexa, az MTVSZ klímaprogram-vezetője, aki a konferencia végéig még Koppenhágában marad. – Megfigyelőként azt tapasztalom a Bella Centerben, hogy a konferencia menetét a szombati incidens semmiben sem zavarta meg. A fejlődő és a fejlett országok küldöttségei között nagy taktikázás folyik. Az utóbbiak például nem akarnak eleget vállalni a kibocsátáscsökkentésből. Véleményem szerint nem jó irányba haladnak a tárgyalások!

Olvasóink írták

 • 3. Agent 2009. december 16. 19:57
  „kék színű le nem bomló eldobható PE köpenyben - gratula:)”
 • 2. t-a-ibi 2009. december 15. 19:52
  „Azért az nem semmi: a multik- a környezetkárosítók támogatásával működő környezetvédők tüntetnek, a környezetkárosítók ellen.
  Ha a saját pénzükből tennék, az igen, - de így? -nevetséges.”
 • 1. elemér 2009. december 15. 16:11
  „Véleményem szerint dunctjuk sincs az okoskodóknak ott hogy miröl is van szó. Nem olvasták és nem értik azt az egyezményt ami ott folyamatban van. Magyarul forditás nem létezik, de pofa az van.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tesco és a többiek: hol a legolcsóbb bevásárolni karácsony előtt?

Győr hat áruházában vadásztuk olyan termékek árait, melyek karácsony előtt sok kosárba bekerülnek. Ön szerint melyik a legolcsóbb? Tovább olvasom