Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Referenciaminősítés a minőségi munkáért

Az épületek felújítása után módszertani megújulás kezdődött az Écs–Ravazd közoktatási társulásban. Az intézmény célja a referenciaminősítés megszerzése. Az előminősítésen mindkét óvoda és iskola megfelelt.

Fejlesztések sorozata kezdődött 2007-ben az Általános Iskola, Óvoda, Bölcsőde és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Écs–Ravazd Közoktatási Társulásban. Elsőként – pályázati támogatásból – az écsi iskola épülete újult meg 2009-ben, majd ezt követte a módszertani megújulás, az eszközfejlesztés és a tanulói laptopprogram. Ezúttal a referenciaintézménnyé válás útján indult el a társulás: az előminősítésen mind a négy tag (a két óvoda és a két iskola) megfelelt, így megkezdhetik a felkészülést a végleges minősítésre – tájékoztatta a Kisalföldet Szemenyeiné Tölcsér Ilona igazgató.

Az előminősítésen mind
a négy tag  megfelelt, így
megkezdhetik a felkészülést
a végleges minősítésre.
Az intézményi társulás tagjai eddig minden elvárást teljesítettek. Befogadó, azaz egyéni fejlődést biztosító oktatási-nevelési módszereket alkalmaznak a sajátos nevelési igényű gyerekekkel szemben. Megvalósult továbbá az IKT-eszközök minél szélesebb körű használata, valamint az úgynevezett „jó gyakorlatok" tanórán való alkalmazása is.

Játszva tanulnak – A ravazdi tagiskola második osztályos tanulóinak ritmusérzékét babzsákokkal fejleszti osztályfőnökük, Borbély Edina. Fotó: Krizsán Csaba
Játszva tanulnak – A ravazdi tagiskola második osztályos tanulóinak ritmusérzékét babzsákokkal fejleszti osztályfőnökük, Borbély Edina. Fotó: Krizsán Csaba


– Az informatikai eszközöket minden órán próbáljuk segítségül hívni. A gyerekek így sokkal fogékonyabbak a tananyagra és az egyénre szabott laptopokkal megvalósíthatók az egyéni képességekre szabott feladatsorok is – mondta az igazgató, majd hozzátette: – A „jó gyakorlat" is játékos tanulás – akár babzsákkal, akár üveggolyóval.

A minősítés elnyeréséhez már csak az intézményfejlesztési tervet kell megvalósítani. Egyrészt a pedagógusoknak továbbképzéseken kell részt venniük, másrészt tovább kell adniuk az általuk kifejlesztett módszereket más iskoláknak is.

– A referenciaminősítés jelent egyfajta rangot, a szülők szemében pedig elismertséget, hiszen a cím szakmai szervezetek – az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. és a Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központ – véleménye alapján szerezhető meg. Mi ezáltal többet és jobbat tudunk nyújtani a gyerekeknek, gyakorlatközpontúbbak a tanórák – nyilatkozta az igazgató.

Iskolabusz és angolóra. A jövő tanévtől a ravazdi tagiskola – kellő létszám esetén – vállalná, hogy autóbusszal szállítja a környékbeli gyerekeket az iskolába. A tervek között szerepel játékos angol nyelvi foglalkozás szervezése is az első osztályosok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegély nem megoldás

Olvasói SMS: Az új Bácsai út Ladik utcai körforgalmánál nincs padka. Több autó is árokba csúszott,… Tovább olvasom