Kisalföld logö

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -6°C | 2°C Még több cikk.

Puskával lőtték át Bonci nyakát Győrújbaráton - megrázó fotó!

A vizsgálat kiderítette, hogy kispuskával lőtték nyakon Boncit, a győrújbaráti Horváthék kutyáját. Az a lakó, akinek kertjébe vezettek a vérnyomok, azt állítja: sejtelme sincs, hogy ki tette. Valaki átlőhetett a kerítésén - véli az idősödő úr.
 
Egy hete  olvashattak arról, hogy egy utcai  bokor mellett lehelte ki lelkét a kilencéves spánielkeverék, amely előtte elcsavargott hazulról és besurrant valahová nyolc házzal arrébb egy tüzelő puli miatt. Rendszeres látogatója volt a sarki háznak, az ingatlan tulajdonosa korábban ezt nehezményezte is, s egyszer a főkapun zavarta vissza gazdájához a valóban hívatlan kutyát. Most azonban olyan történt, amit – akárki is tette – biztosan nem érdemeltek a „jó magasugró" kutya gazdái, Bonci pedig a legkevésbé. Az állat száz métert sem tett meg, s elvérzett a Kis János utcai bokor alatt, végül egy ott lakó hívta ki az állatorvost. 

Dr. Rácz Elemér a Kisalföldnek tegnap elmondta: az elpusztult kutyát Budapestre vitte kedden a futár, a Nébih Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatósága pedig telefonon már tájékoztatta őt a boncolás eredményéről.
– Elmondtam a kutya tulajdonosainak is, hogy az állatot egy 0,22 kaliberű kispuskával nyakon lőtték, a járat hat milliméter átmérőjű. Nincs meg a lövedék, mivel áthatolt a nyakon, s a sérülés miatt a kutya  a száján keresztül vérzett el – mondta a megdöbbentő hírt. Az orvos hozzátette: ilyen jellegű sérülést légpuskával lehetetlen   okozni. 

Ehhez a kaliberű puskához engedély kell, a vérnyomokkal jelölt ingatlantulajdonos szerint azonban neki nincs fegyvere, amióta vadászpuskáit leadta. S ami fő: köze sincsen a véres tetthez – állítja. 

„Kérem, mondja el nekem is, hogy mi történt" – tudakolódott megkeresésünkre az idősödő úr, amikor közöltük, hogy megvan a bonceredmény. „Én már  az eset másnapján  mondtam otthon, hogy ezt a kutyát valaki nyakon lőhette, magam is katonatisztnek tanultam" – mondta. Megkérdeztük: mi a véleménye arról, hogy az ő kertjében történhetett a lövés.
Horváth János vitte be a kertbe a kutyát, melyről azóta Budapesten boncjegyzőkönyv készült. Fotó: Bertleff András
Horváth János vitte be a kertbe a kutyát, melyről azóta Budapesten boncjegyzőkönyv készült. Fotó: Bertleff András

„Én biztos nem tettem ilyet, el tudok zavarni egy állatot, ha kell." S az nem nyugtalanítja-e – faggattuk tovább –, hogy valaki mászkált a kertjében. „Ahhoz nem kellett bejönnie az illetőnek, átlőhetett a kerítésen" – felelte. „De miért tette volna ezt egy kívülálló?" – kérdeztük. „Hát   én miért tettem volna ilyet?" – kérdezett vissza, mire azt mondtuk: természetesen nem gyanúsítjuk semmivel. A rendőrségtől is azt a tájékoztatást kaptuk, hogy ismeretlen tettes ellen nyomoznak állatkínzás vétsége miatt.

A kutya tulajdonosának – Horváth Jánosnének – pénteken is könny szökött a szemébe, mert eltelt egy hét úgy, hogy reggel üres volt Bonci vacka.

– A szomszédban is ugat egy kutya, azt hittem egy pillanatra, őt hallom. Nagyon hiányzik. Bárki is tette, nem érdemelte ezt a kutyánk. Mit csináljunk, átugrott a másik kert kerítésén is, hiá- ba volt megmagasítva az övék is, a miénk is – felelte az asszony arra a felvetésünkre, ők nem hibáztak-e a férjével. – De olyan szelíd volt. Nem értem, miért kellett lelőni. Nagyon megdöbbentett a vizsgálat eredménye.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kullancsinvázió fenyeget tavasszal: a TB nem támogatja a védőoltást

Kullancsinvázió fenyeget tavasszal: a TB nem támogatja a védőoltást
Az elszaporodó kullancsok miatt ma már a vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást és a Lyme-kórt nemcsak az erdőben, hanem szabadtéri sportoláskor a városi parkokban, az óvodai játszótereken is elkaphatják, akik nem védettek. Tovább olvasom