Kisalföld logö

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Puskaropogás a felavatott ravazdi lőtéren - fotók

Európa tíz legjobbjának egyike lehet a kedden Ravazd határában átadott, 175 millió forintból megépült Magyalosi lőtér. Hetven hektáron futóvad lövész, golyós, skeet és trap pályákat alakítottak ki.

Nyolcvanháromezer köbméter földet mozgattak, több ezer köbméter betont öntöttek bele, s 63,5 és fél ezer kilogramm vasat építettek be a Ravazd után két kilométerre, a Sokorói-dombság erdejében található 70 hektáros modern lőtérbe.

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt fejlesztése több év alatt valósult meg 175 millió forintból. Orbán Tibor vezérigazgató a keddi átadón kiemelte, hogy a sportlétestímény közjóléti funkciót lát el, de országos és nemzetközi versenyeket is szerveznének itt.

Puskaropogás a felavatott ravazdi lőtéren. Fotók: Bertleff András


Európa tíz legmodernebb létesítményének egyikében két ötven méteres futóvad lövő, tizenkét 160 méter hosszú golyós, tíz, szituációs lövészetre alkalmas pisztoly, két skeet és trap lövő, nyolc kompakt sporting pályát alakítottak ki. Emelett kiszolgáló épület és közösségi tér is épült.

A fegyveres testületek gyakorlati színtere lehet, sportolókat várnak, sőt az egykori bencés területen „a bencés diákoknak kikapcsolódási lehetőséget" is adhat a létesítmény, melyet Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát szentelt fel.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajon Tibi atya is jön? Ismét fröccsnapok lesznek Győrben!

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Győri Legendák Napját és a Győri Rotary Fröccsnapokat a megyeszékhelyen július 17–19. között. Tovább olvasom