Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 10°C Még több cikk.

Próbára tettük a 13 méteres buszt Győrben - teszt videóval, fotókkal

Próbára tettük a 13 méteres buszt Győrben - teszt videóval, fotókkalZátonyi Gergely jó kapcsolatot ápol a győri sofőrök többségével, szívesen mutatják meg neki a járműveiket.A cikkhez tartozó galéria megnyitása
(Új ablakban)
A Kisalföld stábja pénteken a Liget utcai megállónál szállt fel a 14-esre. Zátonyi Gergellyel, a Győribuszok.hu szakportál szerkesztőjével utaztunk a marcalvárosi végállomásig.
Mint azt hírül adtuk Olvasóinknak, új, 13 méteres buszt tesztelnek Győrben. A Kravtex-Kühne Csoport Credo Econell 13 CiTY típusú buszát április 14-ig próbálhatják ki a győri utasok, bővebb részleteket az ÉNYKK honlapján találnak.
 


Ennyit jelent egy méter

A kifejezetten városi tömegközlekedésre tervezett új busz nagyjából 1 méterrel hosszabb, mint az elődjének számító Credo BN 12-es típus. Utóbbi járműből sok közlekedik Győrben, az utasok jól ismerik. A plusz egy méter a következő előnyöket jelenti: az új buszban hárommal több ülőhely és körülbelül tízzel több állóhely áll az utasok rendelkezésére a BN 12-es típushoz képest. Ez összesen 37 ülő- és 77 állóhelyet jelent. "Utastér tekintetében a legfontosabb újítás, hogy hat ülés padlószinten van. Így az idősebbeknek, kismamáknak nem kell 25-30 cm magasra lépniük. Ez egészséges emberek számára semmiségnek tűnhet, de bottal közlekedő nyugdíjasoknak komoly segítséget jelent" - mondta Zátonyi Gergely, a Győribuszok.hu szerkesztője. Majd a saját szemünkkel győződtünk meg róla a Szent István úton, hogy egy idős néni sokkal könnyebben foglalt helyet az egyik dobogó nélküli ülésen. Utóbbi székeket érdemes az idős emberek figyelmébe ajánlani, ezeket az üléseket átadni nekik.

 
Az új busz belseje világos köszönhetően a jól sikerült tervezésnek - fotó: Cseh Róbert


Digitális kijelzőtől a klímáig

A kerekesszékeseknek, babakocsiknak elegendő hely áll rendelkezésre a sofőrfülke után, az állóhelyek is kulturáltak. "Az új buszt az eddigi Credók közül az egyik legjobban tervezett busznak tartom. A jármű belső kialakításának köszönhetően világos az utastér, a színvilágot remekül találták el. Az eddigi sárga kapaszkodókat metálszürke színűek váltották. Ez erőteljes, robusztus benyomását kelti a busznak. Olyan hűtő-fűtő berendezéssel szerelték fel, melyet Győrben még nem tapasztaltak meg az utasok, nyáron a klimatizált utazás ismeretlen fogalom a kisalföldi megyeszékhelyen" - magyarázta Zátonyi Gergely. A sofőrfülke közelébe szerelt monitor jól láthatóan jelzi az útvonalat és a menetidőt. A jelenleg Győrben közlekedő buszokon a digitális kijelző csak a következő megállót mutatja. A modern monitor valószínűleg nem szériafelszerelés, extraként kérhető a buszokba.

A régi szóló buszokat nyugdíjba vonultathatná

Nyilván Olvasóinkat az érdekli a legjobban, hogy a gyenge lábakon álló, korszerűsítésre váró győri buszközlekedést érdemben segítheti-e az új 13 méteres busz. A válasz tömören: igen, klassz buszt épített a Kravtex-Kühne csoport, mellyel érdemes kicserélni a régi szóló buszokat. Nem véletlenül hangsúlyozzuk azonban a szóló buszokat. Csúcsidőben ugyanis a 13 méteres buszokkal nem lehet kiváltani a csuklósokat. Utóbbiak közel négy méterrel hosszabbak az Econell 13 CiTY-nél, ami zsúfoltság szempontjából leküzdhetetlen különbség. A csuklós buszokat érintő kérdésre kedden visszatérünk a Kravtex-Kühne Csoport álláspontjával.

 
Itt a méret a lényeg - a képen jól látszik a különbség az új szóló és a régebbi csuklós busz között.
 
Spórolás a gázolajjal

A 13 méteres busznak az egy utasra vetített üzemanyag-felhasználása sokkal alacsonyabb versenytársainál. Ez a jó tulajdonság az alacsony saját tömegnek köszönhető. 

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megjöttek a hétvége legjobb győri bulifotói!

Megjöttek a hétvége legjobb győri bulifotói!
Fotósaink most is ott voltak a legtutibb partikon. Tovább olvasom