Kisalföld logö

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -3°C | 4°C Még több cikk.

Politikai nyilatkozatok

Győr - Fidesz: mélyponton a szocialisták. Nézőpont Intézet: a szocialista párt közleménye nem tartalmazott semmilyen szakmai kifogást.
Fidesz: mélyponton a szocialisták
Győr-Moson-Sopron» „A Magyar Szocialista Párt minden szempontból történelmi mélypontra jutott. Országosan és Győr-Moson-Sopron megyében egyaránt. Ezt támasztják alá a napokban megjelent közvélemény-kutatási adatok, valamint a párt megyei elnökségének tegnapi közleménye is" – ezt a közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe a Fidesz győri elnöksége. A legnagyobb ellenzéki párt arra reagált, hogy az MSZP egy nappal korábban manipulatívnak nevezte a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége megbízásából a Nézőpont Intézet által a megyében végzett reprezentatív közvélemény-kutatást, amelynek fontosabb megállapításait lapunk keddi számában közöltük. Ebben többek között az állt, hogy a Fideszre három és félszer annyian voksolnának egy „most vasárnapi" választáson a megyében, mint az MSZP-re. A szocialisták szerint az intézet ezer szállal kötődik a Fideszhez, és a felmérés gyakorlatilag Fidesz-megrendelésre készült, közpénzből.

„Az intézet szakmai szervezet"
Az MSZP közleményére a Nézőpont Intézet is reagált. „A Nézőpont Intézet szakmai szervezet, nem kíván politikai csatározásokban részt venni. Meglátásunk szerint a szocialista párt közleménye nem tartalmazott semmilyen szakmai kifogást, amelyre reagálnunk kellene. Ugyanakkor piaci szereplőként nagyon szívesen végzünk közvélemény-kutatást a győri MSZP megrendelésére is. Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a nyilvánosságban ismertetett kutatás reprezentatív mintán, 500 fő személyes megkérdezésével készült. Megrendelőnk a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége volt, a mintát a megyei közgyűlés választópolgáraiból állítottuk össze, abban Győr városa nem szerepel. Ezért a pártpreferencia adatok nem feleltethetők meg egyben egy »most vasárnapi« országgyűlési választás megyei listás eredményeinek. Ugyanakkor a megyei adataink tükrözik az országos trendet" – írta szerkesztőségünknek Mráz Ágoston Sámuel kutatásvezető.

Olvasóink írták

 • 8. 621 2008. május 17. 07:30
  „Hát kedves "kapuvári" ez nem rossz ötlet! Ha jól tudom, Burmában meg még egy két helyen így csinálják. Bár talán hál istennek, Mo számára nem ez a követendő példa...”
 • 7. Kapuvári 2008. május 16. 20:15
  „Javasolnám, mondjuk a köztársasági elnöknek,hogy teljesen váratlanul,hirtelen írjon ki választásokat,mégpedig azért,hogy ne legyen kampány!így talán a baloldali csőcselék nem tudna manipulálni, és nem tudná becsapni a választókat!el lehetne kerülni a 2006-os kampány cirkuszi előadásait!(pl. fleto OV párharc)”
 • 6. Jockey 2008. május 16. 12:43
  „Az egészben csak az a szomorú, hogy a választások előtt az MSZP-SZDSZ gépezet majd megint elhint egy kapitális hazugságot - például ha Orbán Viktor kerül a hatalomra, akkor felére csökkentik a nyugdíjakat, vagy vissza kell fizetni minden 65 év felettinek a jegyárakat, mivel 1994-től ingyen utazott - a sok szerencsétlen hígagyú elhiszi, szalad szavazni, akkor aztán tényleg levehetjük a Magyarország táblát, mert nem lesz többé ilyen.”
 • 5. 621 2008. május 16. 08:13
  „Tényleg nem jól láthat és hallhat az 1-es hozzászóló. Nem veszi észre a különbséget Az Enber Aki Sohasem Hazudott és az öszödi szövegelő között. Pedig van: Méghozzá milyen nagy...!”
 • 4. matriné 2008. május 16. 08:01
  „Az (1.) már annyira elkábúlt a sajtó kábításától, hogy csak mélyre tud nézni és nem képes különbséget tenni a képviselőink tevékenysége között!”
 • 3. Cain 2008. május 16. 06:47
  „# 1

  Ahhoz képest elsőként szólsz hozzá egy politikai hírhez :)”
 • 2. 621 2008. május 16. 06:32
  „Hát én is bajban lennék a tv-vel, ha a Sp. Di. Nat.és a négy sportcsatorna nem lenne. Így lehet elvinni az embereket a tv-től, bár nem hiszem, hogy ezért olyan ostobák a pártok...”
 • 1. Belinea 2008. május 16. 06:15
  „MINDEN magyar párt MINDEN szempontból történelmi mélypontra jutott.
  Már nem nézek híradót, nem olvasok politikai híreket, nem érdekel az egész.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkisebb is számít?

Győr-Moson-Sopron - A Tesco a tapasztalatok szerint a vevő számára csak vásárláskor elérhető. Ismert… Tovább olvasom