Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Pitypang lett a neve

Pitypang névre „keresztelték" szombaton a győrújbaráti óvodát, amely éppen harminc évvel korábban, 1972 szeptemberében nyitotta meg kapuit. Születésnapi ünnepséget és „keresztelőt" tartottak Győrújbaráton, amelyen mintegy százan vettek részt.
A helyi képviselő-testület szep tember 10-i ülésén döntött úgy, hogy a Liszt Ferenc utcai óvodát a pitypangról nevezi el. A határozatot Komjáti János jegyző olvasta fel az egybegyűlteknek. Az eseményen Németh Endréné, az intézmény vezetője idézte fel a múltat. Elmondta, hogy az óvoda megalapítása 1972 szeptemberében nagy előrelépést jelentett a község életében, mert korábban csak ideiglenes jelleggel működött nyári óvoda az aratás és a málnaszedés idején.

Meg említette, hogy az egyik „alapító" óvónő, Ventura Sándorné Földing Mária harminc éve itt dolgozik. A fejlődés töretlen 1972 óta – erről már Juhászné Árpási Irma beszélt. A polgármester hangsúlyozta, hogy az akkori egy csoport helyett ma már há rom épületben hat és fél cso porttal foglalkoznak nap mint nap az óvónők. „Míg máshol intézménybezárásról, nálunk a továbbfejlesztésről kell gon dolkodni, mert a gyermeklét szám évről évre nő" – tette hozzá. A település sokat áldoz óvodájára: a tavalyi felújítás költségei meghaladták az 50 millió forintot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napirendi pontok

A közgyűlés módosította az ebek tartásáról szóló rendeletet. Eredics Imre alpolgármester… Tovább olvasom