Kisalföld logö

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Pisztollyal, ütővel, fejszével végezte ki áldozatát

Esztergom–Győr - Négyféle fegyverrel mészárolta le barátnőjének volt férjét egy férfi, akit maga a nő bujtott fel erre. A nála jóval idősebb asszonyt 12 évre, Tóthmajor Norbertet 15 év fegyházra ítélte tegnap a győri táblabíróság.
Hogy mi lett volna a megoldás, mi lett volna az a végső eszköz, ami jogi értelemben leteríti ezt a hatalmas, agresszív embert, az elhunyt sértettet, azt nem tudjuk, de tény, hogy igen megkeserítette volt neje életét. Az Esztergomban élt Varga házaspár ’97-ben döntött a válás mellett, addigra a férfi már a ház ráeső részét az asszonyra ruházta – ez volt a megállapodás, mivel komoly tartozást halmozott fel. A válást kimondták, de a felek továbbra is együtt laktak, akkor még kiskorú gyermekeikkel.

Az anyagi gondok tornyosultak, a férfit már csak a horgászás és a sörözés érdekelte, az asszony egy divatáruboltból akarta fenntartani a családot. Ide kezdett bejárni a nála 16 évvel fiatalabb Tóthmajor Norbert. Kapcsolatuk lassan elmélyült, s ezt a sokszor veszekedő, sőt, verekedő exférj is észrevette. Később is előfordult, hogy az utcán nekiesett és nyilvánosan „leckéztette meg" a fiatalembert, kihasználva kétséget kizáró fizikai fölényét. A végső dráma kialakulásához azonban nem is annyira a házasságot jóval túlélő féltékenység, hanem az ingatlan körüli vita vezetett. A nő ugyanis hiába költözött el gyermekeivel abban a hiszemben, hogy albérletben húzza meg magát és a vételárból új életet kezd övéivel, a volt férj nem volt hajlandó kiköltözni. Félt, hogy hajléktalanná válik, ezért zavarta el például az ingatlanközvetítőt is, aki az asszony megbízásából kíváncsian szemlélődő vevőket hozott a sörözőből hazatérő férfi nyakára. A kaput azonban az tette be, amikor Vargáné Ninusz Ibolya végrehajtót kért a bíróságtól és az kötelezte a sértettet, hogy 15 napon belül költözzön ki. A férfi bement a divatáruüzletbe és egyszerűen felpofozta volt feleségét.

Ninusz Ibolya, akinek eközben a fiatal kapcsolatával is meggyűlt a baja az anyagi gondok miatt, úgy döntött, nem tud másképpen pénzt csinálni saját ingatlanából, csak ha elteszi láb alól a sértettet. Erre azonban már huszonéves párját kérte meg, akit egyrészt igencsak tudott befolyásolni, másrészt a férfiban addigra már izzott a tehetetlen gyűlölet leendő áldozata iránt. A nő kioktatta, hogy hol találja a ház körül a fejszét, de az útnak induló gyilkos egy frissen vásárolt baseballütőt, egy tőrkést és egy 022-es fegyvert is magához vett. Megleste a férjet a sörözőnél, majd a házhoz hajtott és bevárta a teraszon. A sötétben hazabotorkáló sértettet először háton lőtte, ettől a másik kisebb sérülést szenvedett és felordított. Két lövés dördült még, de egyik sem talált, s a fegyver is csütörtököt mondott. Tóthmajor ezután a baseballütőt emelte a magasba, leterítette és agyba-főbe csépelte áldozatát, majd a szörnyű verést a fejszével folytatta. A végső döfést a nyakra adta le, ezt már a tőrkéssel. Még élt a szerencsétlen, amikor berángatta a kerti tóba, ahol végzett vele az ötödik halálnem: a fulladás.

A holttestet két nap múlva idős szülei találták meg, akik hiába várták ebédre. A felbujtó asszony azonnal értesült a gyilkosságról, s hogy nehogy ráterelődjön a gyanú, egy levelet íratott szeretőjével, amiben a másik az ő ártatlanságáról nyilatkozott. Később, a bíróságon azonban épp ez a levél ütött vissza, hiszen miért kell valakinek az ártatlanságát levélben tisztázni, ha semmi köze a bűntényhez?

Dr. Nagy Zoltán tanácsa 15 év fegyházra ítélte a most 34 éves Tóthmajor Norbertet, míg párja – akivel a gyilkosság után megszűnt kapcsolata – 12 évet kapott tegnap. Az összeesküvőket egyébként csak négy évvel a gyilkosság után vették őrizetbe, tudniillik addigra Tóthmajor megtért az egyik egyházhoz és feltáró, beismerő vallomást tett a rendőrségen, tudomásunk szerint önként. Bár később sok mindent visszavont, „gyónásának" köszönhető, hogy az ügyet végül jogerősen is sikerült lezárni. Az asszony tegnap is tagadta, hogy köze lett volna a dologhoz, maga az elkövető pedig erős felindulásra hivatkozott. Ám a bíróság sok lobbanékony embert látott már, de olyat nem, akinél merő véletlenségből négy gyilkos fegyver is ott lapul.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírások a népszavazásért

Győr - A „Szociális népszavazás 2008” akció győri aláírásgyűjtésének eredményéről… Tovább olvasom