Kisalföld logö

2018. 12. 15. szombat - Valér -2°C | 0°C Még több cikk.

Pintér Éva tárlata a megyei kórház Hét szabad művészet szentélyében

Megnyílt a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház Hét szabad művészet szentélye (Zrínyi u. 13.) galériájában Pintér Éva mosonmagyaróvári Kormos István-díjas festő-grafikus művész Magyar kultúra lovagja tárlata.

„A természet alkotta természetes világot érezzük, látjuk a tárlaton. A feladatnak a grafikusnak, a festőművésznek, hogy számunkra lefordítsák a körülöttünk fellelhető csodák üzenetét, legyen az egy város elhagyatott utcája, egy portré jellegzetes vonásai, vagy az emberi test egyedülálló rejtélye. A kiállításon az alkotó festményeivel, grafikáival találkozunk.
Pintér Éva könnyedén és egyszerűen oldja meg a feladatokat, hiszen ő nem csak egyszerűen a testet fogalmazza meg rajzaiban, hanem a szerelmet ábrázolja. Az álmok és az álmodozás közötti különbséget észre sem vesszük, hogy olyannyira önmagunkat látjuk a rajzokon, hogy szinte úgy érezzük tükörbe nézünk.

Az alkotásai látjuk az emberi kötődéseket a természethez, az állatvilághoz, a barátokhoz.

Üzenetet az élet öröméről, az egymás iránti szeretet mindenhatóságáról."

Bíró Endre

Fotók: Szük Ödön


A tárlat augusztus közepéig látogatható.

A tárlaton köszöntötték Németh Mária, a szentély művészeti vezetője, dr. Szakács Imre, a Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő és dr. Tamás László János, a kórház főigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi Hungaria: leteszik az új üzem alapkövét

Július hetedikén teszik le a győri Audi gyár újonnan épülő üzemének alapkövét. Az ünnepségen Orbán… Tovább olvasom