Kisalföld logö

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Perel, de hisz Eurovegasban a volt részvényes

Perbeli egyezséget indítványoztak az osztrák felperesek, Eurovegas egykori részvényesei tegnap a Győri Törvényszéken indult, majd rögtön elhalasztott polgári perben. Az üzletrészét követelő Rudolf Seyfried hisz a kaszinóváros felépülésében: bizalmát jelzi, hogy mostani ajánlatában pénze egy részét az első ütem elkészülte után kérné.

Negyvennyolcmillió euró – jogi úton ennyit kér az IP Beteilungen GmbH és Rudolf Seyfried a Csatorna-szigetekre bejegyzett Centrope Holding Limitedtől és a luxemburgi székhelyű Land Development Holdingtól a kiemelt jelentőségű, soron kívüli perben, melynek tárgya az "Eurovegas" Entertainment & Casino Park Szolgáltató Kft. üzletrésze.

Rudolf Seyfried korábban a kaszinóváros részvényese volt: most az üzletrészét követeli.

A polgári per szerdán kezdődött a Győri Törvényszéken, ám rögtön halasztani kellett: a másodrendű luxemburgi céget ugyanis menet közben hívták perbe, az erről szóló keresetlevelet október negyedikén vették át, s azóta még nem telt el tizenöt nap. Ennyi időnek kell legalább rendelkezésre állnia a másodrendű alperesnek, aki nem is vett részt a tárgyaláson.

Ott volt azonban Rudolf Seyfried ügyvédjével, dr. Horváth T. Bélával, valamint az elsőrendű alperes jogi képviselője, dr. Rákosfalvy Zoltán. Bár tárgyalást végül nem tartottak, több dolog is tisztázódni látszik az ügyben.

Dr. Megyes Géza bíró kérdésére a felperes fenntartotta "az üzletrész-átruházási szerződésekből eredő, vételár-megfizetési kötelezettség teljesítésre irányuló" követelését. Álláspontjában megerősítette a magyar bíróság joghatóságát, mondván, hogy "a teljesítés helye belföldön van, s az alperes magyarországi végrehajtható vagyonnal rendelkezik".

Dr. Megyes Géza november 15-re tűzte ki az új tárgyalást, s akkor dönt arról, hogy a per Magyarországon folytatódik-e. Kiemelte: egyes sajtóhírekkel ellentétben a jogi eljárás nem befolyásolja sem a koncessziós szerződést, sem Eurovegas lehetséges felépültét.

Ajánlatot
Ajánlatot tettek: Dr. Horváth T. Béla a Győri Törvényszéken írásban átadja dr. Rákosfalvy Zoltánnak a felperesek megegyezési javaslatát (balra Rudolf Seyfried volt Eurovegas-részvényes, a kép jobb szélén dr. Megyes Géza bíró). fotó: M. M.  


Dr. Horváth T. Béla egy ajánlatot adott át a bíróságnak és dr. Rákosfalvy Zoltánnak. Ebben perbeli egyezséget indítványoz, azzal zárná le a jogvitát. "Ezzel is segíteni szeretnénk az Eurovegas-projektet" – mondta.

Információink szerint az ajánlatban a korábban igényeltnél jóval kisebb összeg szerepel, s annak többütemű kifizetése. Rudolf Seyfried a tárgyalóterem előtt elmondta: egyértelműen hisz a kaszinóváros felépültében. Ezt jelzi, hogy üzletrészének egy részét az első ütem felépültekor (de legkésőbb 2015-ig) kérné.

Az elsőrendű alperes perbeli álláspontja szerint az eljárás lefolytatására a Győri Törvényszék mint magyar bíróság nem rendelkezik joghatósággal, mert az alperes Magyarországon székhellyel nem rendelkezik, a szerződéses kötelezettség teljesítésének helye sem belföldi. Erre figyelemmel kérelmezi – joghatóság hiányában – a per megszüntetését.

Hivatkozik továbbá arra is, hogy a felperesek által követelt üzletrész ellenértéke, a vételár a felek között létrejött szerződések értelmében még nem esedékes, így a követelés idő előttinek minősül. Így – esedékesség hiányában – kérelmezi a keresetlevél elutasítását.

Rákosfalvy Zoltán kiemelte: a per tárgya sem az Eurovegas kaszinóprojekttel, sem a koncesszió működésével nincs összefüggésben, azoktól teljesen elkülönül.

Olvasóink írták

  • 1. DögvészJohnny 2012. október 21. 07:37
    „A Csatorna-szigetekre bejegyzett Centrope Holding Limitedtől és a luxemburgi székhelyű Land Development Holdingtól...... Ühüm.... Akkor ezek nem offshore cégek, ugye?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lemondott a Hagymatikum Fürdő cégvezetője

Ahhoz, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben rentábilis lehessen a létesítmény, csodára lett volna szükség. Tovább olvasom