Kisalföld logö

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv 1°C | 8°C Még több cikk.

Pér a mikrotérség központja lehet

Megkezdődhet a faluközpont tervezése Péren: az önkormányzati tárca képviselője és a település polgármestere aláírták a Varázskapu projektet.

A beruházás tervezett helyszínén írta alá az első Varázskapu Modell projektről szóló támogatási szerződést Simóka Beáta, az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára és Herold Ádám, Pér polgármestere a közelmúltban. A tárca szakállamtitkársága pályázat útján első ütemben 6,2 millió forinttal támogatja a fejlesztést, melynek célja egy olyan multifunkcionális épületegyüttes létrehozása, amely sport- és egyéb kulturális szolgáltatásokat nyújtva szabadidős programok helyszínéül szolgál majd.

– Az új, mikrotérségi együttműködéseket fejlesztő épületegyüttesben helyet kapnak majd a civil szerveződések, a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet végző kisvállalkozások és az új polgármesteri hivatal is – mondta elöljáróban Herold Ádám.

A polgármester hangsúlyozta: a község földrajzi és gazdasági helyzete kedvező, erre építve készült a nagyszabású fejlesztési koncepció. Ennek fontos eleme a már működő nemzetközi reptér bővítése, valamint egy ipari, kereskedelmi és logisztikai központ mellett a Varázskapu által fémjelzett új településközpont.

– A beruházás megvalósítása várhatóan aktivizálja a civil szervezetek létrehozását, szerepvállalását. Segít a települések közötti gazdasági problémák együttes kezelésében, az önkormányzati feladatok megoldásában. S nem utolsósorban a munkahelyteremtésben. Célunk, hogy mikrotérségi központ legyen Pér, s komfortosabbá tenni a települést, ahol jó lenni, ahol jó élni – nyilatkozta portálunknak Herold Ádám.

A támogatási szerződés aláírása lehetővé teszi, hogy – az egyeztetések sikeres lezárultával – a munkálatok már akár 2010 első negyedévében megkezdődhessenek. A nemzeti sportstratégiában is nevesített mintaprojekt környezetbarát beruházás. A létesítmény átadásának tervezett dátuma 2011.

Olvasóink írták

 • 5. Captain 2009. december 31. 17:42
  „4! Milyen nagylelkű az Önkormányzati Minisztérium! Ebből az alamizsnából még arra sem futtya amit felsoroltál. Talán lesz egy betongarázs egy ping-pong asztallal, és hogy multifunkciós legyen még felfestenek az asztalra egy sakktáblát is!”
 • 4. Boróka53 2009. december 30. 13:05
  „Számoltam kicsit... mire elég ez a 6,2 millió forint?? Esetleg a látványtervekre, különféle építési engedélyekre, előszerződések megkötésére...(???) A polgármester szavaiból sem derül ki, hol is lesz helyileg ez az ún. "multifunkcionális épületegyüttes".... amit 2011-re át is adnak!!! ?? A meglévő polgármesteri hivatalt, vagy a kúltúrházat bővítik??? Szóval kissé zavaros ez az egész projekt... De lehet, csak én vagyok pesszimista !!”
 • 3. andy 2009. december 30. 11:56
  „Szerencsére győri vagyok, de volt munkám folytán volt szerencsém falvakban, így Péren is dolgozni. Nem én lettem pesszimista, hanem a tapasztalataim ezirányúak. Valóban ideje a pozitív változásnak :-), remélhetőleg így történik!”
 • 2. kóbor 2009. december 30. 09:42
  „Úgy legyen!!
  Andy hozzászólásából úgy tűnik péri lakos, igen csak pesszimista szavak...”
 • 1. andy 2009. december 30. 09:13
  „Erre befizetek!
  Bár épp ideje lenne a helyi lakosoknak összefogni, s nem irigykedni, s elfogadni a polgármesterük törekvéseit, céljait, közösségük érdekében...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

H1N1-ben elhunyt kismama: babája őrzi az álmát

A H1N1 áldozatai között Zsanett volt Magyarországon a harmadik kismama. Tovább olvasom