Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Pénzt a kátyúzásra!

Kalmár Ákos önkormányzati képviselő szerint elsőrangú feladat Győrben a kátyúzás folytatása.
Kalmár Ákos
Kalmár Ákos önkormányzati képviselő szerint elsőrangú feladat Győrben a kátyúzás folytatása, úgy véli, a szükséges források előteremtésére a városvezetésnek határozottabb szándékot kellene mutatnia.

A győr-újvárosi Áchim András és Somos utca kereszteződésében jelképesen egy megtermett kátyú felett tartott sajtótájékoztatót Kalmár Ákos. Az önkormányzati képviselő szerint tűrhetetlen, hogy a város sokadrangú problémaként kezeli a jogos elégedetlenséget kiváltó, áldatlan helyzetet. Mint emlékeztetett, hóolvadáskor a vezetés azt az ígéretet tette, hogy nyárra minden kátyút betakartat, ezzel szemben mára csaknem teljesen kimerült a 104 millió forintos éves keret.

A Fidesz–MDF–MKDSZ frakció már februárban, a költségvetés elfogadásakor több pénzt szeretett volna e célra átcsoportosítani – akkor a polgármesteri hivatal működési költségeiből –, ezt azonban a közgyűlés leszavazta. Egy hónappal ezelőtti javaslatuk, ami további 140 millió forintot csorgatott volna kátyúzásra, illetve útfelújításra, még a szavazásig sem jutott el. Kalmár Ákos elfogadhatónak tartja, hogy a megjelölt forrás – az ingatlaneladásokból származó bevételt csapolták volna meg – az alpolgármester szerint nem megfelelő, azt azonban helyteleníti, hogy a vezetés egyáltalán nem foglalkozott a kérdéssel.
A képviselő ígéretet tett arra, hogy a költségvetésről szóló első félévi beszámoló ismeretében újabb lehetőséget keresnek a kátyúzás folytatására, melyben reméli, partner lesz Győr vezetése is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szijjártó az új városi Fidesz-elnök

Az egyedüli jelölt Szijjártó Péter országgyűlési képviselőt választotta elnökké a Fidesz győri… Tovább olvasom