Kisalföld logö

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 3°C | 10°C Még több cikk.

Pedofília miatt naponta kínozták a rabtársai Győrben

Nemcsak legenda: tényleg a börtönhierarchia alján érezheti magát az, akiről kiderül: pedofil jellegű bűncselekmény miatt tölti büntetését.


14.00 - Információink szerint az eset a győri börtönben történt.

A sértett nemi erőszak, kiskorú veszélyeztetése miatt hét évet kapott.

09.30 - A Győri Járási Ügyészség vádol három férfit, akik naponta kínozták rabtársukat az egyik Győr-Moson-Megyei intézetben.

Három fogvatartott azért bántotta rabtársát tavaly februárban az egyik Győr-Moson-Sopron megyei börtönben, mert megtudták róla: pedofília miatt tölti végrehajtandó büntetését. Miután negyediknek melléjük került a zárkába, több héten át kínozták és megalázták a vádirat szerint. Papucsot kellett húzni a kezére és négykézláb mászkálni a zárkában, míg a három zárkatárs folyamatosan ütötte. Nedves törölközőt kötöttek csomóra, azzal is csépelték. Fojtogatták, ráhúzták az ágyneműt, s csak akkor engedték ki, amikor már fuldoklott.

A gyötrelmes heteknek végül szemmel látható nyoma volt. Az orvosszakértő megállapítása szerint sok könnyű sérülést szenvedett az akkor 24, 30 és 36 éves kínzóktól, egyenként nyolc napon belül gyógyuló sebek voltak ezek, de olyan sok volt belőlük, hogy összességében három hétre tették a gyógyulást idejét.

Dr. Gál Katalin ügyészségi szóvivő elmondta: a vádlottakkal szemben aljas indokból, folyatólagosan elkövetett, súlyos testi sértés bűntette, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emeltek vádat.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon Róbert Balázst kérdezték Olvasóink Orbánról, utakról, nyugdíjról

Győr fideszes országgyűlési képviselőjét, a megyei fejlesztések miniszteri biztosát faggathatták Olvasóink. Tabutéma nem volt. Tovább olvasom