Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Pályázható milliárdok

Nyugat-Dunántúl - A kormány döntése értelmében két és félszer több hazai fejlesztési forrásra pályázhatnak idén a régió önkormányzatai. A beadási határidő május közepe.
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács tegnapi szombathelyi ülésén kiírta a pályázatokat a hazai önkormányzati fejlesztési forrásokra, így a területi kiegyenlítést szolgáló és a céljellegű decentralizált előirányzatra, valamint a szilárd burkolatú belterületi közutak felújítására – tájékoztatta a Kisalföldet Molnár Csaba elnök. A tavalyi összeget a kormány két és félszeresére, mintegy 1,6 milliárd forintra növelte.

Az önkormányzatok május 15-ig nyújthatják be pályázataikat. A legtöbb pénz, 817 millió forint a céljellegű decentralizált kalapban van, míg az utakra 600, a területi kiegyenlítésre csaknem 200 millió forintot szánnak. A testület vis maior támogatásról hozott döntést, idén először.

A megyében Levél kétmillió, Nyúl 376 ezer forintot kapott, a klubkönyvtár épületében, illetve egy útban keletkezett károk helyreállítására. Emellett a tagok utólag jóváhagyták a Molnár Csaba által a március eleji szélvihar után Nagyszentjánosnak megítélt hárommillió forintos gyorssegélyt.


A tanács tájékoztatót fogadott el Nyugat-dunántúli Operatív Program európai uniós pályázatainak nyerteseiről. Ebből kiderül, hogy
a kerékpárút-hálózat fejlesztésére Győr-Moson-Sopronba mintegy negyedmilliárd forint jutott– ez a régió három megyéjére jutó közül a legnagyobb összeg –, ebből csak a Fertő menti kerékpárútra 192 millió.

Az önkormányzati intézmények akadálymentesítésére a megyéből Bezinek, Darnózselinek, Farádnak, a megyei önkormányzatnak, Hegyeshalomnak, Kisbajcsnak, Mihályinak, Mosonmagyaróvárnak és Szilnak ítéltek meg támogatást.

Hamarosan megkezdődik az iskolák, óvodák fejlesztésére kiírt uniós pályázatok értékelése. A felosztható összeg 5,2 milliárd forint. A politikus szerint ilyen célra ekkora összeg hosszú évek óta nem állt rendelkezésre. A 167 pályázó együttes igénye ugyanakkora csaknem eléri a 29 milliárd forintot.

Olvasóink írták

  • 2. micky mouse 2008. március 27. 21:00
    „Kommunisták és szocialista holdudvarból való lakájok előnyben!!! Ha jó
    összeköttetéssel és esetleg rokoni szálakkal is rendelkezel az arany barátoknál még nyerhetsz is!!!! Gyomorforgató az egész, hányinger!”
  • 1. magicstick 2008. március 27. 14:18
    „mi fizetjük a milliárdokat adó formájában, az mszp-s pénzmosodában pedig eltüntetik ilyen-olyan pályázatok formájában...ennyi...varázslás... :-(((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra állásbörze a Széchenyin

1995. május 3-án ma már történelminek számító nap volt a Széchenyi István Egyetem életében. Nézze… Tovább olvasom